dimecres, 8 d’agost de 2012

Vacances 2012: Chateau de Vincennes i París

Dimarts, 7 d'agost de 2012


Avui toca visita a Paris.

Ens llevem sense presses, per recuperar-nos una mica del cansament del viatge i de no parar per Disneyland Paris.

En acabar d'esmorzar, abans de sortir de l'aparcament del parc, anem a buidar i omplir aigües. A quarts d'una arrenquem cap al Chateau de Vincennes, que farem servir de base per visitar a Paris. Està a 10 km del centre de Paris, té aparcament sempre amb lloc lliure i gratuït, i parada de metro (inici de la línia 1) i diverses línies d'autobús. Aquestes dues darreres coses estan a l'altra banda del castell, respecte de l'aparcament. Durant les hores que el castell està tancat, cal fer-li la volta (per l'est, Cours des Maréchaux, és més curt), quan està obert, el més ràpid és travessar-lo pel mig i arribar a l'Av. du Chateau, on també hi ha un McDonald's (perfecte per aprofitar-ne la WiFi), més endavant a la mateixa vorera hi ha una bugadería, passada la cruilla de la Rue de Fontenay, on hi ha un forn de pa, i un supermercat. Pots deixar la bugada fent-se mentre vas al McD a menjar alguna cosa o fer un cafè, i actualitzar el Twitter i el correu-e.


Acabant d'aparcar a la zona sud del Chateau:

Preparats per portar la roba a rentar, fer un McD, i després anar cap a la ciutat de Paris:Abans de creuar el castell, em giro i faig una foto a l'aparcament:El castell és xulo, té una torre de defensa amb un fossar considerable:Després de dinar al McD, bé, la majoria perquè el Marc sempre triga mitja hora més, la Gemma porta la roba neta a l'auto, i ens trobem a la entrada del metro. Agafem "carnets" (10 bitllets solts agafats en una sola compra) per la Judit (més barats), i pels més grans. El Marc no paga.

El metro no porta conductor, i ens posem davant per veure les vies:Baixem a Louvre-Rivoli, i sortim al Carroussel (la galeria comercial de sota): 


on comprem un petit record a la Rosa i el Miki (un motllo per glaçons amb forma de moais), i fem unes fotos a la piràmide invertida:


Un cop fora,


i després de veure el Louvre des de l'exterior veiem l'Arc de Triomphe du Carrousel, la Gemma ens explica que aquest arc cap sota l'arc de triomf "normal", i a la vegada aquest sota el molt més modern Grande Arche de la Défense.En sortir-ne, per la Place de la Concorde, ens trobem, apart de taxis tipus tuk-tukun quiosc on prendre una crêpe o un granissat

I, un cop recarregades les energies, continuem per Av. Des Champs Élysées, parant a un quiosc d'informació a agafar un mapa. 

Anem veient, des de fora, diversos edificis (el Petit Palais, el Grand Palais,...) i botigues. Entre elles, la FNAC, on entro per comprar una targeta SD per la càmera de video, ens haviem quedat sense.


Finalment, arribem a l'Arc de Triomphe:


Travessem per sota (seria una bogeria creuar el carrer)


I fem quatre fotos... 

de la part inferior:de la tomba del soldat desconegut de la Primera Guerra Mundial:


però no pugem a dalt.

Des d'allà, com que volem anar a veure la façana de Notre-Dame, agafem el metro (línia M1, Charles de Gaulle-Étoile). Bé, el Jan diu que està molt cansat i que el deixem anar a l'auto. 

Comprovant que anem bé:Arribem tots junts fins a Hôtel de Ville. El Jan segueix cap a Chateau de Vincennes, tot solet. 

La façana de l'ajuntament:


I davant hi ha una pantalla gegant per qui vulgui seguir els Jocs Olímpics de London 2012:Creuant la Seine pel Pont d'Arcole, veiem la catedral de'n Quasimodo:No pujarem ni entrarem, hi ha massa cua, i és tard. Hi donem la volta:
I tornem cap al metro. 

En arribar a Vincennes, el castell ja és tancat, i fem la volta per l'est:
El castell des de l'aparcament:I la iaia, amb el Jan dins, esperant que arribem a sopar, són les 21:05h :Dimecres, 8 d'agost de 2012


No ens aixequem amb gaires presses, i a les 11 sortim de l'auto per creuar el castell en direcció al metro


Abans de baixar al metro, allà al fons, fixant-s'hi molt i molt, es veu la Tour Eiffel, el nostre destí d'avui:Un cop hi arribem:


hi ha molta cua, però quasi tota és per pujar en ascensor. Nosaltres volem pujar per les escales fins on es pot (segon pis), i canviem de cua a una específica que hi ha a la torre sud: on hi ha poca cua:I, au, escales amunt! N'hi ha 669 fins el segon pis:
Veiem l'ascensorista, que s'ha quedat una mica encarcarat :-DVistes, i més vistes, i fotos i més fotos... Es veu tan bé, Paris, des d'aquí a dalt!

No pugem al tercer pis (només es pot fer en ascensor i hi ha moltíssima cua!).
I tornem a baixar, també per les escales. No ens cansem de fer-li fotos...
Creuem la Seine i anem cap a Trocadero, des d'on també fem les típiques fotos:
I, a Trocadero, cap al metro:Per arribar finalment a Vincennes:Arrenquem, i anem cap al centre comercial del costat dels parcs Disney, el Val d'Europe, on comprem unes quantes coses a l'Auchan


, amb una mica de pressa perquè anem justos per arribar a les 19:00 al Cafe Mickey, on tenim reserva per sopar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada