dijous, 28 de març del 2013

Setmana Santa 2013: Carcassonne - Lautrec - Albi



Ens despertem amb força soroll de trànsit, i freqüents ambulàncies passant. Molt més soroll que qualsevol altre matí dels que hem dormit aquí en les dues visites. Això sí, ens llevem amb bones vistes:



 Més tard, ja vestits, esmorzats, sense presses, anem cap a la Cité, a l'àrea d'autocaravanes, a buidar i omplir dipòsits. A Albi aparcarem al centre, on no hi ha serveis, i l'àrea d'Albi està a les afores, decidim sortir d'aquí amb tot fet.

Un cop llestos, sortim cap a Lautrec, parada intermèdia, que vull visitar per les bones referències de membres d'acpasion, bé a la web, bé als seus blogs. Fem la volta el poble fins trobar un lloc ampli per "la iaia" (lamentablement, al costat d'uns contenidors d'escombraries, encara que va anar bé per llençar brossa).



Després de dinar, cap a veure el poble. Comencem per l'església, la Collégiale Saint Rémy:





Els sostres estan pintats, i criden l'atenció dels nens, pel què sembla:









Seguim caminant, i trobem la pujada al molí:




Per nosaltres, és el més maco que hi ha al poble:






D'aquí seguim un corriol que va fent espiral al turó, fins arribar a dalt, on hi ha el Calvaire de la Salette:




Amb excel·lents vistes al poble i el molí:




I una taula d'orientació amb vistes al sud:



Un cop a baix, el recorregut que seguim ens mostra alguns racons que estan bé, però no trobem que siguin com per incloure'l a la llista dels pobles més macos de França:






Tornem a l'auto, un cop acabada la visita:



I cap a Albi.

Arribem a la ciutat, i seguim les indicacions de l'aparcament de la catedral (Cathédrale Sainte-Cécile). Ens fan passar per un carrer en principi ample, però que en ser hora de recollir nens a l'escola, és tota una filera de cotxes aparcats en doble fila, i passem justet, patint una mica. 

Després de fer una mica de volta per unes obres, arribem. Les indicacions que hem anat seguint ens porten a l'entrada, que sembla per cotxes (no hi ha símbol d'autocaravana, tot i que als rètols anteriors sí que hi era).  Això ens fa no entrar, i al final acabem trobant una entrada per sota (l'aparcament està en un clot), quan haguéssim pogut entrar directament per la de dalt... 

Un cop dins, trobem el racó per les autos (una zona és per mooolts cotxes, gratuita, una altra per pocs cotxes, "payant", i un racó està reservat només per AC, en teoria nou o deu). Sembla ple a vessar, i ja pensem que haurem de buscar on anar, però hi fico el "morro" de "la iaia" i veig que hi ha un lloc buit!! Viscaaaa!! :-)

Em sembla tan increïble que tinguem un lloc tan bo, que faig una foto on es veu la situació de l'aparcament respecte a la zona principal de la ciutat, que és la catedral i el seu voltant. 



"La iaia", entre les seves companyes més jovenetes:



I anem a fer un volt:




Què guapos, quan estan contents!! :-)



Matemàtica elemental: hora de berenar +  paradeta de crêpes = 


(Dos de sucre, un de Nutella, un de Grand Marnier, tot 8 euros)


Amb la crêpe a la mà, seguim la volta, i trobem al costat mateix el claustre de Saint-Salvi:



Sortim i seguim caminant, mirant de trobar un supermercat (anem fatal de llet). Arribem al final de carrer, a la Pl. Lapérouse, sense veure'n cap. Tornem enrere, i entrem a comprar pa a una boulangerie, aprofitant per preguntar on hi ha un super. 

Ens diuen que n'hi ha un creuant la Pl.. Lapérouse, o sigui que tornem cap allà (l'endemà descobrirem que n'hi ha un dins el mercat cobert, més a prop, però per alguna raó ens envien a l'altre). Comprem unes quantes coses, i seguim passejant pels carrers de botigues, fins arribar a la Pl. Vigan, on hi ha uns surtidors d'aigua que van fent diferents figures.







De tornada, pel carrer Timbal, ens crida l'atenció aquesta casa:



Arribem a la catedral, però no entrem, la visitarem demà. Crida l'atenció, a l'església de maons més gran del mon, el baldaquí de pedra:



De tornada, baixant cap a l'aparcament:



Darrera mirada abans d'entrar a l'auto:



Els nens juguen mentre la Gemma fa el sopar:



I final del dia, no sense fer una darrera mirada per la claraboia a la catedral (poc) il·luminada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada