divendres, 29 de març de 2013

Setmana Santa 2013: Albi - Cordes-sur-CielPer la nit ha plogut, però pel matí tenim bon temps, per sort. Esmorzem un intent de xocolata desfeta Nestle Gold en sobre. No val res, ni espesseix, i posant dos sobres per tassa, tampoc... Després toquen dutxes per  tots.

Finalment, anem cap al museu de Toulouse-LautrecPassem primer, ja que està al costat, per l'oficina de turisme.


 En dir que som catalans, ens treuen, per la nostra sorpresa, un prospecte i un mapa en català! M'agrada, aquesta ciutat!  :-) 


Anem doncs cap a dins... i entrant, recordo que he llegit que tanquen a les 12:00h. Ja són les 11:10h, i per tant decidim deixar-lo per la tarda. Com que l'accés a l'exterior i al jard de l'edifici, el Palais de la Berbie, són lliures, aprofitem per visitar per fora aquest palau dels bisbes d'Albi.

Té molt bones vistes al Tarn:

I un jardí molt ben cuidat:
Vist el jardí i la vista, cap a la sortida, doncs:Anem a visitar, ara sí, la catedral:Tota pintada, per dins, és espectacular:No la veiem tota perquè el cor no es pot visitar, en ser Setmana Santa. 

Sortim, cap a la dreta, i la rodegem, buscant la baixada al riu Tarn.

És darrera de les restes del claustre romà de l'antiga catedral, a la Place de la Trébaille:Passegem fins el Pont Vieux:On pugem, 
per travessar-lo, per veure les vistes des de l'altra banda:De tornada, pugem per un carrerói anem a parar al mercat cobert:
Hi ha parades amb molt bona pinta però no ens convenen (fromagerie, rotisserie...).  Descobrim que hi ha un supermercat al pis inferior...

Cap a l'auto, ara, a preparar el dinar:I, després, sense migdiada per a que no se'ns faci tard, a fer un volt amb patins darrera la catedral:
Amb més o menys èxit...I, per fi, visita al museu Tolouse-Lautrec, que, pel poc que ens agraden els museus i la pintura, està prou bé:
En sortir, veiem, des de fora, la col·legiata de Saint-Salvi:
I, com que som al costat, ens procurem unes crêpes com les d'ahir per berenar :-)

Passegem, mentre mengem, pels voltants:Trobem una llibrería molt xul·la, on comprem mapes nous de França, i unes llibretes pels petits, se'ns ha acudit que facin una pàgina amb algunes frases, per cada ciutat o poble visitat. 

I acabem, després de donar tota la volta al barri de Saint-Salvi, al barri de Castelnau, que ens agrada força:


Un vestigi de la història del "pastel", una planta de la que es treia una tintura blava, i que va donar vida a la regió durant temps:
I, final del passeig, a l'aparcament:Dubtem què fer, perquè el Marc té mal de panxa... Decidim marxar avui, finalment. 
Mentre trec les falques, es posa a ploure.

Recollim, i marxem cap a Cordes-sur-Ciel, per dormir allà.

Pel camí, començo a pensar si ho trobarem ple i haurem d'espabilar, però quan arribem, ens fan sortir del poble per un camí solitari, i ens acostem a l'àrea, penso el contrari, a veure si estarem sols en mig del no res!

Ni un ni l'altre, hi ha unes quantes autos, i lloc de sobres per moltes més.

Aparquem, i vaig a investigar la màquina on es paga. Són 5 euros (porteu monedes!), i et donen un jeton per omplir 100 litres d'aigua (que en surten més de 100).
Buido cassette, que ja cal, i deixo l'omplir aigua neta per l'endemà.


Sopem, i després de sopar, els nens es distreuen ballant en el poc espai que hi ha:I jugant:I cap a domir, que demà ens esperen pobles molt xul·los!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada