dimarts, 30 de desembre de 2014

Mollerussa, Linyola, Montfalcó, Cervera, Agramunt

Dissabte, 27 de desembre de 2014

Després d'algun canvi d'última hora, sortim en direcció a les terres de Lleida. L'objectiu és, finalment, veure el museu del torró d'Agramunt, i el pessebre vivent de Linyola. I el què s'escaigui, per la zona, a decidir sobre la marxa.

Anem, doncs, cap a Linyola, primer. Però en agafar entrades per Internet, com ens han aconsellar fer, veiem que agafar-les per avui ens farà anar amb presses, o sigui que les agafem per demà. Tenim, doncs, aquest vespre i demà pel matí, sense plans.

La Gemma proposa, després de mirar una mica, visitar el Museu de Vestits de Paper de Mollerussa. Bona idea, em sembla. O sigui que anem a dormir a Mollerussa.

Passo un Whatsapp a en XSOP d'acpasion, suposo que seran fora, però potser ens pot aconsellar on dormir. Mentre contesta, pensem que prop dels Mossos d'Esquadra pot ser un lloc tranquil, i hi fem cap. Aparquem al costat, quasi tocant les branques dels arbres.

En XSOP ens contesta i ens proposa aquell mateix lloc, o sigui que tot bé! Gràcies!

Sopem unes crêpes, veien el programa resum de la temporada d'Oh Happy Day, i a dormir.


Diumenge, 28 de desembre de 2014

Ens llevem tard, esmorzem sense presses, i a quarts de dotze deixem l'auto per anar cap al Museu de Vestits de Paper.


Arribem al museu:Al mostrador no hi ha ningú, però només cal picar un timbre per a que vinguin. Esperem:

No us oblideu de dur el carnet de Súper3, la entrada és gratis per als súpers!

La senyora que ens cobra la entrada ens acompanya a dalt (es comença la visita pel pis més alt i es va baixant).

Ens explica com fan fil de paper, caragolant tires amb aquest estri amb forma d'arc:I amb el fil de paper, i paper de diferents tipus (i fent servir fil de cosir normal per unir-ho tot, no val enganxar!), es poden fer vestits, amb diferents tècniques (incloent mitja i ganxet).


Tot el què veureu a les fotos, i que sembli tela, és en realitat paper!

Fins i tot es pot planxar:
Hi ha vestits guanyadors de concursos de diversos anys, dividits en tres col·leccions: d'època, fantasia, i moda actual. No s'hi pot fer fotos, però en teniu a http://www.museuvestitspaper.cat/museu-imatges/


Alguns vestis tenen mostres de com estan fets:
També n'hi ha per Barbies!

Sortint del museu, que ens ha agradat molt, tornem cap a l'auto. Anirem a dinar, ja, a Linyola.

I cap allà anem. En arribar, passem un missatge a una companya de feina de la Gemma, que és d'allà, per si ens vol passar a veure, i busquem on aparcar. En cas de no conèixer un poble, normalment busquem prop dels Mossos (per la seguretat) o a tocar d'un poliesportiu (acostumen a estar a les afores i tenir molt d'aparcament). Ahir va ser la primera opció, avui toca la segona:
Dinem, i quan estem acabant, vé la Sandra a veure'ns. 

Anem amb ella a veure el poble, passant primer per casa els seus pares a fer un cafè.
 Hi som una estona, i llavors anem a veure els seus animals, estan en uns estables a tocar del poble. Els nens donen menjar a les gallines:
Veuen (i toquen!) les cabretes:I donen pa als cavalls (no hi ha foto). N'hi ha un parell, i ben macos!

Passem una estona per la pista coberta, hi ha tallers i inflables pels nens, i la Judit i en Marc s'ho passen bé una estona.


Finalment, anem cap al pessebre vivent. És a toca de la església, que és prou maca.


Quina cua!Mentre m'hi poso, la Gemma recull les entrades comprades per Internet, evitant fer una altra cua per comprar-les al moment (sort del consell de la Sandra!).

Anem avançant, pel carreró de la dreta de la església:I arribem a la entrada. Som dels últims en entrar al passi de les 18:30h. 

Ens esperem que estigui bé, però com que no n'hem sentit a parlar mai, no esperem que sigui molt espectacular. Anem errats... 


Només entrar ja es veu que està treballadíssim. Està molt ben muntat, amb molts detalls. No dones l'abast a veure'ls tots. 

Avui, però, és el Dia dels Innocents, i hi ha edició especial! Hi ha 12 disbarats, objectes clarament contemporanis i que per tant són fora de lloc en un pessebre. Cal apuntar-los per entrar en un sorteig d'un sopar.

Potser podeu localitzar el primer a aquesta primera foto.... 
Anem fent algunes fotos, no hi fan justícia (estan fetes amb el mòbil, i és fosc).

Fixeu-vos, a la dreta de la foto. O és un dels disbarats, o bé el caldo Aneto és més antic del què ens pensàvem :D


Encara quedem més al·lucinats quan, fent una infusió a la sortida, ens expliquen que tot això és un carrer normal, i ho munten i desmunten quasi tot cada any!!! 


Després de la infusió (i la compra d'una cervesa especial), hi ha una urna per tirar la llista de disbarats:I un estand de caldo Aneto gratuït:

En sortir, visitem la església, i retrobem la Sandra, que ens porta a veure un pessebre, el de Cal Valent, fet per un particular, al seu garatge.

Amb el seu infern i tot:


Un cop vist, anem cap a l'auto, on acabarem el dia sopant i jugant una mica.

La llufa del dia :)

Dilluns, 29 de desembre de 2014


Hem mirat la web del museu del torró, i els dilluns no obren... o sigui que busquem alguna alternativa.
Montfalcó em sona a lloc interessant, o sigui que cap allà anem.Arribem a dalt, i hi ha un rètol d'aparcament però tres camins... agafem el de dalt de tot. I no és :D  Dóna la sensació que ens complicarem la vida, o sigui que deixo caure enrere l'Elna, i agafo el del mig (el de sota també va a un aparcament, descobrirem després, però més a baix i més lluny).

Passem de llarg les places de mida minúscula (en relació al vehicle que portem :) ) i arribem a una esplanada. Ens posem amb la finestra del menjador de cara a les vistes, no hi ha ningú més o sigui que no molestem ningú ens posem com ens posem.

I anem a visitar la vila:
Entrem, i anem a parar a la plaça:On hi ha una cisterna (tancada) on es recollia l'aigua de pluja, segons un rètol:Anem doncs a veure la església, al fons del carreró:Està tancada... 


O sigui que cap a dinar, fent la volta al poble. Aprofitem, quan passem per sobre de l'auto, per fer-li una foto: Veiem que hi ha molts castells i torres, als voltants, en prenem nota per un possible futur viatge:
Dinant, amb vistes:I, després, partida al Pictionary en anglès que ens va cagar el Tió:
Un cop llestos per marxar, com que ens cal buidar aigües, mirem què hi ha a prop, i veiem que Cervera té àrea, i ens ve de camí cap a Agramunt. Cap allà, doncs. És f`àcil de trobar, just davant dels Mossos i al costat del CAT (Centre d'Atenció al Turista):

Baixem una mica cap al centre, i aparquem a un carrer a tocar de la estació de tren:I fem un volt a peu, arribant a la Universitat:

 Allà descobrim que hi ha una pista "de gel" (en realitat, de plàstic imitació gel), i la Judit i en Marc hi volen patinar. Paguem els 2 euros per cap que donen dret a 20 minuts, i som-hi:

En sortir-ne, fem la foto "obligada", amb el rètol, l'arbre, i la universitat al fons:I passegem una mica més, fem algunes compres, veiem la botiga del club de fans oficial del Marc Màrquez, i enfilem el carrer Major:


que està bé, però sembla desert... 

Té alguna travessia amb certa gràcia, com aquesta de les Bruixes:
Un cop vist (una mica per sobre) el centre, tornem cap a l'auto, i arrenquem en direcció Agramunt. Aparquem en el lloc on va aparcar la família de la que ens hem copiat part de la sortida, a la plaça Fondandana, al voltant de la parada d'autobús i davant el poliesportiu


Després de sopar, i abans d'anar a dormir, una sessió de jocs de taula:Dimarts, 30 de desembre de 2014


Ens llevem relaxadament (tard, vaja :D), esmorzem tranquils, i sortim en direcció al museu del torró de Torrons Vicens.

.Vista de la zona on hem dormit:Les places són prou grans per a que, si aparquem de cul, no arribem a sobresortir per davant::Una passejada curta (i freda!) ens porta fins el museu:Tot i que a la entrada posa que la visita val un euro, la noia que ens rep ens diu que no, ens dóna un parell de bossetes pels nens (amb un torronet petit, una gorra, i una auca), i ens "engega el museu". És guiat per uns altaveus, i va tot automàtic, amb explicacions en video:I objectes exposats:Al final, et deixen una mica de temps per mirar i llegir els cartells:I et deixen mig a les fosques, si ets lent :D  Però hi ha prou llum per sortir.

Com és d'esperar, passem per la botiga, on comprem alguns torrons i un panetone de xocolata que ens cruspirem la nit de Cap d'Any :)

Ens han donat uns vals per una xocolata desfeta per cada nen, i ens acostem al centre, a prendre-la. No ens agrada tant com els torrons, però.


Per acabar de veure el poble, seguim les indicacions de "Ruta turística", i passegem:


En un moment hem anat a parar a la església, que té obres al davant. 

Suposem que feien obres per un altre motiu, però han acabat escarbant un jaciment d'esquelets!Seguim fins l'Espai, Guinovart, que està tancat:I, després de seguir tots els indicadors i finalitzar la volta, tornem a l'aparcament:Abans no ho hem vist, però el degoteig del vapor d'aigua de la calefacció ha creat una estalagmita per la nit!Després de dinar, fem una altra tanda de jocs de taula, ens hem fet un fart de parxís, Pictionary i Rummikub.  Per aquest darrer, cal pensar: 

I, un cop llestos per tornar a casa, fem cap a Cervera, per tornar a buidar i anar cap a casa amb l'auto llesta.


Totals Elna: 33 sortides i 20592 kms fets, a una mitjana de 1.65 sortides i 1028.16 km al mes, i 93 nits passades a la nostra segona caseta :-) 

Totals Iaia: 43 sortides i 17337 kms fets, a una mitjana de 2.06 sortides i 832 km al mes, i 101 nits passades a la nostra segona caseta :-)


Totals Iaia+Elna: 76 sortides i 36754 kms fets, a una mitjana de 1.86 sortides i 899.48 km al mes, i 194 nits passades a la nostra segona caseta :-) 

1 comentari: