diumenge, 26 de gener del 2014

Escapada curta a Girona


Dissabte, 25 de gener


Aquest cap de setmana tenim partit de futbol (Marc) i volei (Judit) fins l'hora de dinar, o sigui que sortirem per la tarda. Pensàvem anar a fer un vol per la muntanya, però com que les previsions meteorològiques no són del tot bones, finalment anem a Girona a fer un volt.

Pel matí vaig a buscar l'auto per tenir-la a punt després de dinar.

I per la tarda, sortim.

És el dia dels canvis de plans, perquè volem anar per carretera, però en arribar a la rotonda de La Roca, on hi ha la entrada de l'AP7 de Cardedeu, està tot bloquejat per cotxes que van a La Roca Village. Per estalviar tooota la cua per donar la volta, entrem a l'autopista, esquivant la cua. I ja no en sortim, doncs veiem l'hora que és i recordem que cap a un quart de set fan Frozen, el regne del gel en català als Ocine de Girona, o sigui que cal no perdre més temps.

Sortim a Girona Oest, i en un moment estem aparcats a Fontajau. No a la part més gran de l'aparcament, que no hi ha cap auto, sinó més a prop de les cases (tampoc hi ha cap auto però ens sembla menys solitari)



Arribem molt just al cinema, tan just que les crispetes que hem promès als nens les hem de comprar en sortir, però encara veiem part del curt anterior a la pel·li. 

En sortir del cinema, anem a fer un volt pel centre. 


En creuar la Devesa, no pot faltar la foto de la vista de Sant Feliu i la catedral: 



Després de la volta, sopem a una creperia que hem vist (La Vedette), i que feia bona pinta. Està gairebé plena però encara aconseguim taula. Hi sopem molt bé!


Diumenge, 26 de gener


Ens llevem sense pressa i esmorzem amb calma.

I llavors els nens i la Gemma surten a jugar fora, i jo em poso a muntar les noves "persianes", uns enfosquidors plegables Dometic, més fàcils de posar i treure que els actuals de ventoses, i que no cal desar i tornar a treure cada cop que parem.

Munto els laterals, però pel frontal em calen més mans, i vaig a buscar-los a la taula de ping-pong més propera:





Finalment, amb l'ajuda de la Gemma per la part superior del frontal, els deixem muntats (tot i que un parell dels forats de dalt no queden com voldria... però pràcticament no es nota).





Després de dinar, anem a fer una darrera passejada.

Creuem el Ter, i llavors en creuar l'Onyar tenim la vista típica de les cases que donen al riu:



Anem a fer un petó (a tocar, en el nostre cas) el cul de la lleona, típic de Girona, diuen que si ho fas, tornaràs a la ciutat. Nosaltres ja hi hem tornar uns quants cops i no l'havíem tocat mai! :-D




Després de comprar una crêpe per berenar (aquest cop al Crepdequè, també boníssimes), anem cap al Call, passant per la catedral.

Els nens compten els graons:



Però a un li surten 85 i a l'altre 90! :-D  O sigui que els grans ens quedem a dalt, i ells tornen a baixar, ara comptant conjuntament (mentre sento algú  darrere meu que diu que n'hi ha 93 :-DDDD) 

Tornen a pujar, ara ja d'acord: segons ells, són 90. 


Enlloc d'anar al Call, seguim amunt cap als Jardins de la Francesa. I d'allà, seguim per dalt de les muralles (una bona explicació, amb més recorregut que el què vam fer, la teniu aquí).

Des de la Torre del Llamp o Torre del Telègraf:



Es veu bé, a l'esquerra, per on segueix el recorregut:




Des de la següent torre, la Torre de Sant Domènec:




Després pugem a la Torre del General Peralta, i ens saltem la següent torre, per fer més via. 

Arribem a la Plaça Jacint Verdaguer, ja a tocar de l'Onyar, i hi trobem un refugi antiaeri de la Guerra Civil, de quan els que diuen que ens estimen tant ens ho demostraven, enlloc d'insultant-nos, tirant-nos bombes (però les devien tirar amistosament, es veu)

El visitem, està obert. I recordem un trist episodi de la nostra història...

Creuant el Pont de Pedra, ja de camí cap a l'auto, fem la foto de l'Onyar i les cases que donen al riu, des de l'altra banda, amb el pont d'Eiffel al fons (i la catedral encara més enllà):



Arribem, després d'haver fet una bona caminada, a l'Elna, i arrenquem cap a casa.

Ara sí, baixem sense trepitjar els peatges, i arribem a l'àrea de Santa Perpètua, per buidar. Hi tenim un petit incident amb algú que decideix tirar la seva porqueria mentre nosaltres estem buidant, i a sobre no entén que no ens agradi haver de veure la seva merda... i haver de netejar el què ha deixat, quan deixem net el lloc després d'haver buidat nosaltres)... En fi.

A les nou deixem l'Elna ben aparcada, i fem els darrers kilòmetres fins a casa. I a esperar la propera sortida, el cap de setmana del 8 i 9 de febrer amb els de Totcàmping.



Totals Elna: 17 sortides i 11563 kms fets, a una mitjana de 1.94 sortides i 1319.68 km al mes, i 46 nits passades a la nostra segona caseta :-)

Totals Iaia+Elna: 60 sortides i 27725 kms fets, a una mitjana de 2.03 sortides i 936.80 km al mes, i 147 nits passades a la nostra segona caseta :-)



2 comentaris:

  1. MOlt guai l'escapada. Nosaltres vam aparcar al pàrquing que hi ha davant del Ocine. És un molt bon lloc també!
    Quina pena el tema buidat de negres en "col·lectiu"! Ara recordo el debat que va haver-hi a l'AC Pasión!

    ResponElimina
  2. Sí, en vam veure una a l'Ocine, però déu haver més moviment i ens va semblar menys planer.

    ResponElimina