diumenge, 9 de febrer del 2014

8è Aniversari Totcamping.cat (Avinyonet)

Divendres, 7 de febrer


Aquest cap de setmana anem a la trobada del 8è aniversari de Totcamping.cat. Gairebé no coneixem ningú en persona (després descobrirem que en coneixem més dels què pensàvem), però tot pinta que tot i això ens ho passarem bé :)

Arribem divendres al vespre, després d'anar a buscar l'Elna, i deixar el cotxe tancat amb les claus a dins a un lloc que no és el nostre aparcament... sort que no molesta i la mestressa de l'aparcament ens diu que no hi ha problema.

Fem l'Ordal, i en arribar a Avinyó Nou trobem de seguida el desviament cap a Art Cava (Masia Can Batlle).

Fem un petit tram per un camí asfaltat, i ja hi som.

Només veiem 3 o 4 autocaravanes, està tot foça fosc excepte la zona de descàrrega d'aigua. Ens posem on ens sembla que no molestem, lluny d'una AC que té un generador fora (he dit mai que tinc bastanta mania als generadors?). Pensem que demà ja anirà arribant la gent, avui som poquets.


No sortim de l'auto, més que per engegar el gas i fer la foto, i a sopar i a dormir!



Dissabte, 8 de febrer

Pel matí, després d'esmorzar, encara no arriba ningú, o sigui que sortim a jugar a pilota, a gomes, etc.



Encara hi ha les mateixes poques autos (i no s'hi veu gent), fins que n'arriba una que ens diu que ve a la trobada.

Poquetes autos, amb l'Elna darrere la palmera, i Montserrat darrera l'Elna: 


Al cap de poc, arriben tres autos més, una d'elles la de l'Amador i la Montse, ja els coneixíem del Cau de Bruixes de l'any passat, i no els vèiem des de llavors!

Aparquen darrere nostre. 

De tota manera, són més de les 12, i no pot ser que encara no hi hagui quasi ningú, seria hora ja d'anar preparant les coses per fer els calçots! 

Vaig a explorar, i trobo un home a un pati, mirant-se unes graelles fetes amb bidons. Li pregunto, i em diu que tothom està "allà al darrere", o sigui que dono la volta a un edifici, i allà hi ha moltes autos!! Estaven amagats!!! :-D

Allà començo a conèixer gent, i també veig que hi ha antics coneguts, saludo a en Jan i la seva dona, ens vam conèixer a Tuixent a la castanyada que va organitzar el 2012.

Vaig a pagar el cava que comprem a canvi de la cessió de l'espai per aparcar, i els calçots que hem encarregat, i resulta que el qui porta la llista és també un vell conegut, en Manolo (acompanyat, és clar, de la Maria José), que vam conèixer a la genial primera sortida "no de proves" de l'auto nova al Pla de Barres.


Em presenten molt més gent (ho sento però sóc un desastre pels noms i les cares!), entre ells el webmestre (Josep Maria) de Totcamping, i el promotor de la trobada d'aquest cap de setmana (en Jepi).


Anem doncs a muntar les taules al pati on hi ha les graelles, i ja comencem a fer foc, posar calçots a les graelles i als filferros:



Això va avançant! Però n'hi ha 1250, o sigui que una estoneta costarà.



Els nens tenen dinar apart: o bé la genètica no funciona o encara no han descobert que els encanten els calçots :-D



En fi, un cop liquidats els calçots i les botifarres que hem fet a les brases, comencen a sortir pastissos de tot arreu!  

El més espectacular és el que ha fer la artista del tema, la Maria José:



El webmestre a l'atac amb el ganivet! :-D



En Jepi ens fa posar per la foto comunitària:



I passem a destrossar el pastís i anar´ne provant també dels altres... després del fart de calçots costa provar-los tots, però fem el què podem :)



La sobretaula és molt animada, rotllana al voltant del foc, dues guitarres, uns cançoners preparats amb molta dedicació pel Manolo:




 i anem fent, uns fins que a les sis anem a visitar la cava, que ens ensenya amb tota mena d'explicacions i molt bon humor, un dels dos socis d'ArtCava, l'Ignasi:



A vegades els invents dels enginyers són del més simple, però eviten un munt de treball manual, com aquest "multigirador d'ampolles" (segur que heu vist, encara que sigui en un anunci, alguna imatge d'un operari girant-les d'una en una antigament):



Els que no han entrat a fer la visita a les sis, entren poc després, aparentment quan ens n'hem anat els que sabem cantar, han fet ploure :-D  (que nooooo, que és broma, que nosaltres tampoc en sabem ;-)  )

En fi. La pluja dura una estona, i quan afluixa anem recuperant taules i cadires. 

Per sopar, anem a l'auto, sopem calentons i (tot i que ho fem poquíssim), mirant la tele: hi ha El Gran Gran Dictat, amb el Toni Albà, la Judit Mascó, i el Pol Espargaró, amb actuacions del Mag Lari. Força divertit!


Després, els nens i la Gemma (que matina molt tota la setmana) se'n van a dormir d'hora, i jo surto a veure com va això del cremat. 

En Manolo està a punt de fer la segona cassola, o sigui que arribo a temps de provar-lo!



Boníssim, per cert!! :-)

Una estona ben agradable de xarrera, entre d'altres, ara també amb l'Eva i en David, que han arribat per la tarda, i un parell de didalets (gotets) de cremat, i ja passa de la una de la matinada, o sigui que vaig desfilant cap al llitet.


Diumenge, 9 de febrer


Pel matí toca excursió. Com que no ens vèiem capaços de llevar-nos i estar preparats per la de les nou, ens hem canviat a la de les onze. En principi ens sembla menys interessant: un jaciment ibèric, el de la Font de la Canya. Història, arqueologia... no són temes que estiguin dins les nostres aficions, especialment dins les meves. Però a vegades m'equivoco (com deia algú, si rectificar és de savis, jo cada cop sóc més savi!)

En fi, tornem a l'esmorzar. Amb vistes!  M'encanta tenir cada cop una vista preciosa però diferent a la finestra...



Els nens surten a voltar, i l'Eva m'enviarà després aquestes fotos tan maques:

En Marc, que té por dels gossos, reuneix prou valor per donar una galeta a en Knut :-)



Dos nens guapíssims amb dos gossos guapíssims:


Gràcies, David i Eva, per les fotos!! :-)


A les onze ens trobem a la recepció, i ens presenten el nostre guia: en Dani López, codirector del jaciment. I un cop hi som tots, o quasi, comencem a caminar. El jaciment està mooolt a prop, però per anar-hi cal donar mooolta volta (en realitat és una passejadeta).

Un cop allà, en Dani ens comença a explicar coses, efectivament, d'arqueologia i d'històra. Sabeu allò de quan veieu unes pedres al terra i no es veu què són ni què hi havia per allà i és un rotllo?




 Doncs no!! Proveu-ho amb algú que ho visqui, que li agradi explicar-ho, que vegi a la seva imaginació els 500 anys d'assentament ibèric i us vagi explicant com era tot! Com canvia la cosa!!

En Dani buscant un croquis del jaciment:




Un camp de sitges amb la zona d'habitacles al fons (si vosaltres només hi veieu unes pedres, aneu-hi un dia amb en Dani ;-) )



En situació, explicant-nos les diferents capes de les diferents èpoques, des del segle 7 a.C  fins el 3 a.C:



Heu vist com d'atent està en Marc? :-)

Cases aparellades, orientació cap al sol, en terrasses... moltes possibilitats :-D 

(en realitat no eren cases sinó que era un centre de mercaderies)



En tornar a Can Batlle, ens passa un Powerpoint, amb un munt més d'informació, gràfics, mapes, fotos de les troballes...

Finalment, anem a dinar. Com que traurem la taula fora, i dinarem tots (els que quedem i encara no hem dinat) junts, moc l'Elna fins on hi ha la majoria, aprofitant un forat d'uns que ja han marxat:



Cafè, comenecen a aparèixer galetes de tots els tipus, pastís de xocolata amb nous, i de tot. Una gana, hem passat... :-D

I, després de la sobretaula i de xerrar i acomiadar-nos i xerrar més i acomiadar-nos més, marxem cap a casa, havent fet nous amics (a més d'haver-ne vist d'altres no tan nous :-) ) que segur que anirem retrobant, alguns d'ells tan aviat com aquest cap de setmana!


Moltes gràcies als organitzadors i col·laboradors, i a tots els totcampistes per l'acollida! :-)



Totals Elna: 18 sortides i 11675 kms fets, a una mitjana de 1.96 sortides i 1269.02 km al mes, i 48 nits passades a la nostra segona caseta :-)

Totals Iaia+Elna: 61 sortides i 27837 kms fets, a una mitjana de 2.03 sortides i 926.87 km al mes, i 149 nits passades a la nostra segona caseta :-)


2 comentaris:

  1. Xavi, diria que fins i tot és possible que en Marc li hagués donat dues galetes a en Knut ...Acabava de sortir la Mª José amb unes galetes que havia fet per als peluts i en un tres i no res les galetes van ser història, jajaja

    ResponElimina
  2. Relat agradable, fotos que em situen, i el teu humor escrit de sempre 

    ResponElimina