diumenge, 18 de novembre de 2012

Fira Medieval d'Oficis de Súria


L'altre dia vaig mirar el calendari de caps de setmana i festes... i vaig descobrir que no teníem ni dos dies lliures fins el 29 de desembre!! Tants dies sense sortir amb l'auto no pot ser, o sigui que calia trobar un cap de setmana que poguéssim sortir encara que fos un dia i mig.

Aquest cap de setmana el Marc té futbol, i no tenim més compromisos, o sigui que dissabte per la tarda, cap a algun lloc. 

Serà un cap de setmana de constants canvis de plans, fins al mateix dia de marxar, pràcticament... el què té de bo l'auto és que pots fer-ho sense problemes! :-)

Fa setmanes que volem fer una via verda, o sigui que el pla és anar a Bescanó a dormir, i diumenge pedalar cap a Olot, fins on arribem, dinar, i tornar, ja de baixada, cap a l'auto. 
Però la Judit es torça el turmell la setmana abans, i no està per pedalar. 
Buscant alternatives, veig que hi ha la Fira Medieval D'Oficis a Súria. Pot ser un bon destí, no massa lluny, i amb una activitat diferent. 
Llavors, divendres, en sortir d'escola, la Judit proposa anar a passar el cap de setmana al càmping amb una amiga, que té una caravana a la Vall de'n Bas... OK, doncs. La resta podrem anar a pedalar!! 
Finalment, el temps previst per diumenge ens fa canviar altre cop d'idea, i dissabte decidim que serà Súria... i ara sí que ja no canviem!

Després del partit del Marc, i de dinar, doncs, anem cap a Súria.

Aparquem al costat del camp de futbol, a l'entrada del poble, i anem a fer un volt.

Un cop creuada la part més nova, arribem a la Fira Medieval, on hi ha paradetes amb demostracions d'oficis antics, com aquest ferrer:

Aquesta espasa sí que l'hem pogut arrencar de la bala de palla!  A Disney mai ho aconseguim, amb Excalibur :-DTambé hi ha una exposició d'aus rapinyaires:


Parades de menjar, com aquesta, en la que comprem el berenar:Per a mí, una coca de vidre :-)


Altres parades de menjar:


Arribem a la plaça, on es preparen uns bastoners per fer el ball. 


Però en aquell moment se'n va la llum del carrer, o sigui que ens fiquem a una exposició:En sortir, seguim passejant, cap a la banda de sota, on les parades sí tenen llum:I d'aquesta no puc passar, fins endur-me unes cervesetes artesanes, és clar :-)En tornar, veiem que al camp s'està jugant un partit, ens quedem una estona a mirar-lo, a veure si l'equip local acaba guanyant (que serà que no...)


A l'auto, un cop acabat, a sopar. 
I després de sopar, al bar del parc del Casino, a veure la segona part del Barça!  


Pel matí, en anar a fer el cafè, ens emportem la sorpresa que la bateria nova (de fa uns pocs mesos), està malament... es va quedar l'inversor encès després de la darrera sortida, i ens semblava que no hauria passat res, però no hi ha hagut sort...

Aconseguim fer els cafès amb el motor en marxa, i després, cap a la Fira Medieval:

Al fons, la part vella, on hi ha la fira:
Altre cop passem pel costat del forjador:


Les rapinyaires faran una demostració, però encara queden 45 minuts...També porten en Timon, un suricata:Arribem a la plaça, hi ha música:Seguim, buscant el tir amb arc. Abans de trobar-lo, veiem la part de dalt:


I finalment ho trobem. 

El Marc, aprenent:
I el Jan, que ja ho ha fet a algunes colònies o casals d'estiu:


De tornada:Arribem a l'exhibició dels rapinyaires:Res a veure amb el Cim de les Àligues, però passable. 


Després de dinar, baixem cap a Navarcles, a buidar i deixar l'auto preparada per la propera, encara que falti molt. 

Allà descobrim com arribar i sortir de l'àrea per un camí més ràpid, per la carretera de Talamanca.  

I cap a casa!


Totals: 35 sortides i 14853 kms fets, a una mitjana de 2,18 sortides i 932.2 km al mes, i 84 nits passades a la nostra segona caseta :-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada