dilluns, 3 de desembre de 2012

Brico 22: caixó per segon cassette i falques

(versión en castellano)

Després d'un parell de cops d'anar massa justos de capacitat d'aigües negres, vam comprar un segon cassette Thetford C200, en un kit en el que també venen una tapa i uns líquids de neteja.

Fiamma té un porta-cassettes de PVC o similar, però només hi cap un cassette i res més, i el mateix es pot fer amb quatre fustes comprades ja tallades a mida. De 105 euros que val el Fiamma, a 26 euros que val la fusta per fer-ho i que en sobri... Bé, també cal sumar dos esprais de pintura, moltes frontisses, un parell de tanques tipus maleta, i molts cargols. I una mica de cola blanca.


La idea inicial són quatre parets, i una tapa a sota, basculant:

Com que tinc una fusta de 495 x 600 mm, sobrant d'un brico anterior, aquesta farà de tapa inferior, i plantejo el tall d'un taulell de 1200 x 600 mm a mida (cal deixar 4 mm entre peça i peça perquè és el què es menja la serra):A l'Aki m'ho fan així, el cost de la fusta ja tallada són uns 13 euros. 


Som-hi, doncs, amb el muntatge.

Cola blanca i claus per a que aguanti fins secar:

Un cop fet l'exterior, cargolo la tapa amb les frontisses a una banda, i les tanques de maleta a l'altra.

Unes cuantes capes de pintura negra en esprai, per protegir i per a que no es vegi un cop a sota de l'auto.

Ja està el més bàsic, doncs el sostre de la caixa serà el terra, per sota, de l'autocaravana. 


Aprofito una visita a en Canbasc d'acpasion.net, per acabar el brico a casa seva (gràcies, per l'espai, el temps, les eines, i les bones idees aportades, Luís!)


Proposa afegir una repisa, de forma que en baixar la tapa, el cassette quedi penjat, i el poguem treure i posar  per l'espai on van les falques, només quan calgui. Això facilitarà molt la comoditat per treure de les falques, i a més farà que el cassette quedi "encaixat" i no bellugui, a més d'ajudar a aguantar el pes si el portem ple.

Plantegem la nova peça (que és reciclada d'un panell extret de l'auto del Luís):Vista amb el cassette:Vista des de darrera, on també, estirat, veiem el separador dels dos "compartiments" (abans de fer-lo més prim). Es veu com la fusta encaixa en la forma inferior del C200:
Tallem aquesta darrera peça, perquè em fa por que no quedi espai per posar el cassette un cop muntat tot. 
El Luís, en plena feina (quina enveja de serra!!):La tornarem a collar a la tapa, aquí es veien els escaires:
Tot muntat i ja amb algunes capes més de pintura:


Només queda muntar-ho a l'autocaravana.

No hi ha fotos del procés, però entre els dos, amb unes bones escaires, un trepant amb adaptador a 90º per alguns dels cargols, i una mica de paciència, queda perfectament agafat a lloc.

Unes vistes des de darrera:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada