diumenge, 2 de setembre de 2012

Tarraco i Stel Roda de Barà


Des de que l'any passat vam anar, els nens i jo, al camping Stel de Roda de Barà (la Gemma treballava aquella setmana), de tant en tant preguntaven "quan li ensenyarem a la mama?". Ens va agradar molt!

Com que és car, hem esperat que comenci la temporada que accepten campingcheque, que aquest any és des de l'1 de setembre. 

Divendres, doncs, sortim de seguida que podem, a quarts de quatre. La Gemma condueix, mentre jo dino "de carmanyola" al seient del copilot, per guanyar temps i esquivar les cues. Després canviem i condueixo jo una estona. Baixem per nacional, sense peatges, i de camí proposo dormir a Tarragona, fent una volta aquesta tarda. A la Gemma li sembla bé, i li faig mirar referències a acpasion de llocs per dormir. La platja del Miracle sembla bon lloc, o sigui que cap allà.

Aparquem, allunyats dels bars del port esportiu, per si hi ha soroll.
I anem a fer un volt. Creuem les vies prop de l'estació, i pugem cap a la Rambla Nova, on busquem on fer un gelat. Ens surt molt bé, trobem un lloc on és boníssim (almenys el de coco!):Seguim per la Rambla Novaper anar a "tocar ferro", al Balcó del Mediterrani


Bones vistes a "la iaia", que està per aquí baix, a l'alçada del primer vagó verd :-D   Bé, també es veu el mar, el port esportiu, el port al darrera... I cap a l'altra banda, el fortí de la Reina, i la Punta del Miracle:


Girant-nos d'esquena al mar, trobem el monument a Rafael de Casanova i la zona de terrassetes:
Els nens havien pujat, un cop que van venir amb la Cati, la cangur de la família, que és de Tarragona, al trenet turístic, i deien que estava molt bé. Som-hi, doncs:


Comença davant l'hotel Husa Imperial Tarraco, davant del Circ, per tant:La visita és comentada, amb aquests auriculars "de regal" (inclosos en el preu), que connectes al vagó, on hi ha uns controls de volum i de sel·lecció d'idioma (vuit idiomes).Arrenquem i anem fent fotos pel camí. 

Fem la volta a l'amfiteatre, per baixar cap al Miracle:passant pel Fortí de la Reina:


Arribem al nivell de la platja:I seguim el passeig, passant per davant de "la iaia" :-) 

 


Fins passar el port esportiu i arribar al port, amb mega-iots i tot:Anem cal al Serrallo, barri dels pescadors:

Fem la volta, passant per antigues fàbriques, com la de tabac, etc., fins arribar a la zona de la Rambla Nova. Anem trobant parades, com aquesta, per la gent que agafa bitllet per tot el dia enlloc de només una volta seguida:Monument als castellers:


I acabem arribant altre cop al circ, que passem de llarg 


 per anar cap a la catedral per carrerons estrets:Palau del Bisbe:


Baixem pel costat de la muralla romana:


I acabem altre cop a l'hotel Imperial Tarraco. 

Molt recomanable, la volta. Et fas una bona idea del què hi ha per veure. 

Ja a peu, tornem cap a la zona de la catedral:

I de baixada, veiem millor l'amfiteatre:


 Anàvem a baixar per aquí però era molta volta (per l'altra banda també bastanta, però almenys veuríem una part que no hem vist)


Tornem enrrera, ara el parc de davant de l'amfiteatre ja està il·luminat:

I després de la Baixada del Miracle i el passeig, arribo a l'auto i poso a fer el sopar mentre la Gemma i els nens es queden una estona al parc infantil. 


Quí te unes vistes així, des de la seva cuina, eh? :-)Dormim la mar de bé, amb el soroll de les onades. Pel matí, costa una mica aixecar-se: Habitació amb vistes al mar:
I ja preparats per arrencar, sense ni esmorzar, ja ho farem al camping:Arribem a l'Stel:Després de triar la zona groga (prohibició de ràdios i TV, ideal per a nosaltres!), ens instal·lem al parcel·la 115:Esmorzem, i anem a fer un bany a les piscines, només els banyen els nens, amb nuvols i fresca. 

Anem a fer una volta per veure el camping, però en sortir de la piscina... l'olor de pollastre a l'ast... la tentació ens pot i mentre els altres passen per l'auto, vaig a encarregar-ne un per dinar (que estava la mar de bo! :-) )

Veiem els bungalows (el laberint, segons els petits, pels carrerons que hi ha entre mig). Arribem a la platja, només a fer-hi un cop d'ull,i tornem a entrar.

A la zona dels camps esportius, hi ha un parc xulíssim: 
Però la estrella són les piscines, hi anem després de dinar. Amb tobogan gegant...


bombolles, raigs d'aigua..

i zona poc fonda (poc més d'un pam) amb jocs infantils


A les cinc, activitats per nens, aquesta tarda toca pintura de samarretes:I, mentre els nens acaben, la Gemma aprofita per posar-se (més) guapa :-)  Per fer gana,, abans de sopar, mini-disco! A la Judit li costa, per vergonya, però acabem ballant tots i s'hi anima:


Sopar, i després els nens i la Gemma van al bingo, jo em quedo fregant plats, i aprofitant la estona de tranquil·litat. 

Tornen, i corrents a dormir, que és tard!

Pel matí, toca piscina primer. Repetim una foto que ja vem fer l'any passat, canviant el Jan per la Gemma:I després anem a la platja, a jugar amb el matalàs, les pales, i les onades:

Per la tarda tornem a les activitats. Avui, pintada de cares. Cal triar una foto:I els monitors et pinten igual, amb molta traça, sigui de lleó:


O d'alguna cosa menys definida:


Motl guapos,però ara no es podran banyar...  


Encara que la piscina aviat tancarà. Jo ja he aprofitat una estona abans que tanqués el tobogan, i la Gemma s'ha remullat just després.


Ens dóna temps a fer la foto abans que tanquin:
Sopem a l'auto, i mentre el Marc, que sempre triiiiigaaaaaa.... acaba de sopar a la taula de camping, me'n vaig a buidar i omplir aigües a la zona adient del camping 
Els recullo, i enfilem cap a casa, per la via ràpida, és tard i demà la Gemma i jo treballem! 

Totals: 30 sortides i 13,347 kms fets, a una mitjana de 1.17 sortides i 522.73 km al mes, i 74 nits passades a la nostra segona caseta :-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada