diumenge, 27 de maig de 2012

Cabrerès BTT 2012


Com cada any, al maig toca fer la Cabrerès BTT amb els amics de Sant Cugat.

L'any passat ja hi vam anar en autocaravana, encara que llogada. Aquest any no hi havia qüestió: dissabte cap allà,. recollir dorsal, etc.

Aquest any, però, la família no puja doncs coincideix amb una celebració d'aniversari de dos nebots.
Comença el cap de setmana una mica "creuat", doncs dissabte matí tenim partit de bàsquet del Jan, i a més d'anar més d'hora del compte, l'àrbitre no es presenta i per tant no es juga...

Aprofito que som a Barcelona per comprar quatre coses que em calen a una botiga d'electrònica, i cap a casa.

Li he proposat al Jan de venir, fer la Cabrerès infantil dissabte (bé, amb 14 anys ja és apurar una mica això d'"infantil", però com que no està en forma...), i que diumenge es quedi estudiant, llegint, o jugant mentre jo faig la pedalada. Però li fa mandra, o sigui que hi vaig solet.

Arribo a les 18:30, el carrer on aparco sempre està ple, pràcticament. Unes quantes AC, algunes furgonetes, i molts cotxes. Segurament marxaran, aquests últims, però no em vull esperar, segueixo i trobo un foradet (si se li pot dir així a un aparcament on hi cap un vehicle de 6 m 75 cm :-D) davant de l'edifici on es posa sempre la Creu Roja.

Un cop aparcat, a buscar el dorsal a les carpes petites de la foto:


Com sempre (almenys des de que hi vaig jo, ja són 4 amys), el bar la mig del camp de futbol, i botiguetes al voltant:


A la següent foto es veu, darrera les carpes, l'edifici verd darrera del qual està "la iaia", i a la dreta s'endevina la part de dalt d'una auto, que després veuria que és la de XSOP d'acpasion:
Vaig fins la zona d'acampada per veure si veig algun adhesiu d'acpasion, però no n'hi ha cap.
Mentre torno, miro al mòbil el post de la Cabrerès, per veure qui venia. Veig només un post d'un tal XSOP, que no conec, però a l'avatar hi té la foto de l'auto, i té dues finestres al davant de la caputxina, no n'hi ha moltes així, i crec que una de les que estan al mateix carrer que jo ho és.

Vaig cap allà, doncs, per anar a saludar.

Vista del carrer de darrera del camp de futbol, amb "la iaia" davant, i la de'n XSOP al final de tot:Quan hi arribo es confirma que són ells, posa XSOP a les portes de la cabina. Només hi ha la seva dona (ostres, no li vaig preguntar el nom...), i els nens.
Xerrem una estona, fins que arriba ell.

Anem a fer un volt per L'Esquirol, i els parlo de Tavertet, potser hi aniran a dinar diumenge, diuen.

Passades les nou, em faig un plat de pasta, em relaxo una estona mentre baixa el sopar, amb un cafè amb llet i el meu Motorcaravan Motorhome Monthly, comprat la setmana anterior aprofitant el viatge a London.

A les 6:00 h em desperten els de la organització, amb soroll de motos/quads, accelerant com si fossin les 12 del migdia... suposo que van a preparar-ho tot, però podrien intentar fer menys soroll!

En fi. Mitja volta, i fins que soni el despertador.

A les 7:30 sóc a la sortida, esperant la resta de companys. Aquest cop he estat el primer!  (altres cops he estat qui ha dormit més a prop i he arribat l'últim, com a la Catigat :-D). A la dreta, la meva bici:
Arriba la resta de la colla (jo sóc el del maillot verd, amb el casc que em tapa part de la cara):A la foto anterior no se'ns veu a tots, i a més hi ha unes noies maques al costat i algun no es pot reprimir de demanar-les que ens facin una foto per a sortir tots :-D 

Aquí sí que hi som tots, ja:Arrenquem, doncs. Anem tirant fins el primer avituallament, km 10 aprox.:


Com sempre, les vistes de la zona són espectaculars: cingleres, pantans de Sau i Susqueda...

Això ja és al segon avituallament, km 19 aprox. Entrepà de botifarra, amb vistes a Tavertet, poble que acabem de passar:
Entre tota aquesta gent, hi havia un de la feina, ens vam trobar per casualitat mentre miràvem les vistes a Tavertet. Em va sentir parlar i em va reconéixer per la veu (a la feina no vaig disfressat així :-D)
Un cop sortits de l'avituallament, faig una foto des de dalt:Alguna anècdota, com la pedra que em fa fer un salt "mortal" (no va ser mortal del tot però estic bastant adolorit :-D), un que va caure davant meu i vaig haver de fer una frenada que va acabar amb la roda del darrera a l'alçada del clatell, però es va tornar a posar al seu lloc i no vaig caure. Vaig aconseguir no atropellar-lo, per poquet... 

I uns "simpàtics", que, a l'únic tap que es va fer, per una baixada complicada, on tothom baixava de la bici i feia molta cua (molts per por, molts, com l'Ignasi i jo, perquè la gent del davant estava aturada), van intentar baixar pujats a la bici, fent apartar tothom (fins que van arribar on era jo). "No tié ná", deien (a l'argot de bici de muntanya, "no tiene nada" vol dir que no és difícil). Sí que "tiene". "Tiene gente", els vaig dir. A veure si es pensen que a tots els de la cua ens agrada fer-la... 

Aquests mateixos, bé, el més "xulo" d'ells, més endavant, quasi cau davant meu fent-me caure a mi (li va anar de pels...). Va acabar rebent bronca més tard, però segueix sense entendre que quan hi ha més gent un no pot fer el què vol, no té solució. 


En fi, tornem al recorregut. 


A les fotos mai es veu la dificultat, però aquesta pujadeta tenia la seva gràcia:L'Ignasi acabava de donar-se un cop al genoll, i el Raul tenia un principi de rampa, o sigui que ho van pujar com els covards  :-ÞAlgunes zones, molt maques, tancades entre arbres: 

Altres, més obertes amb vistes panoràmiques. En fi, l'entorn és preciós. 


Aquí ha es veu L'Esquirol, i tot el què queda és baixada!!! 
El Raul, de blau, i l'Ignasi fent coses rares :-D
I l'arribada al poble, en petit, i de blau, es veu el Raul:L'Ignasi fent temps per a que el Raul ens atrapi. Ja som a l'Esquirol i només falta fer un parell de carrers per acabar:Per fi a l'arribada:D'aquí, a l'autocaravana, dutxa amb tot el dipòsit per mi solet :-) 

I recollir, i cap a casa!


Totals: 21 sortides i 8889 kms fets, a una mitjana de 2.08 sortides i 880 km al mes, i 47 nits passades a la nostra segona caseta :-)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada