diumenge, 5 d’abril del 2015

Empordà i Cotlliure per Setmana Santa

Dimecres, 30 de març de 2015

Després de mooolts dies sense agafar l'auto, per fi podem sortir!
Després de donar-hi algunes voltes, ens decidim per l'Empordà (Alt o Baix, sense determinar), enportant-nos les bicis per fer alguna ruta de les que hi ha per allà, planetes, entre pobles.

Com que no tenim pressa, i per principis evitem els peatges sempre que podem, anem per la C17, per passar cap a Olot, i d'allà direcció Figueres.

Per l'hora de sortida (tardet, a les 20:00 carreguem l'Elna) i el recorregut, ens quadra dormir a Besalú, que ens agrada molt.

Arribem, aparquem a l'esplanada de sempre, i sopem, ja tardet.

Una mica de lectura, i a dormir!

Dijous, 31 de març de 2015

Aquest matí farem una volta per Besalú. En tenim bones vistes mentre esmorzem :)



Som-hi, doncs: cap al poble.




Evidentment, pel pont medieval:



Passegem, i els nens seuen a la cadira de les escales:




 A la plaça comprem unes samarretes per les noies i pel Marc.

Avui hi ha mercat, o sigui que comprem formatges i iogurts a una parada del mercat (resultaran ser boníssims!), i fruita a una altra. I embotit i patates de Besalú (que són com les d'Olot) a una botigueta, i el pa, per sopar avui.


Tornem a l'auto i tirem cap a l'Empordà, direcció Figueres, però canviem d'idea i agafem una desviació cap a Banyoles, per anar a veure Les Estunes. Creuem Banyoles, i agafem una carretera on, segons la web, a 3 km a la dreta hi ha Les Estunes, però ens les trobem a 1 km a l'esquerra! (hi haurà més Estunes més endavant????)


Dinem a l'aparcament, canviant la bombona de propà just abans (què bé que no s'ha acabat de matinada :)  ) 





I sortim afem un volt, passejant,




 entrant a algunes de les esquerdes...






I enfilant-se, alguns!




Ni rastre de les dones d'aigua, però.


Acabat el passeig, ara sí que anem cap a l'Empordà. Com que volem fer bici al voltant dels Aiguamolls, i no vull anar a càmpings de poblacions on no es pot dormir fora de càmping, descartem Sant Pere Pescador.


Aparquem darrere l'aeròdrom d'Empuriabrava. Amb vistes a la pista d'aterratge:



Ja hi ha algunes autos, algunes d'elles molt grans (la de darrera la nostra té la part de davant al nivell de la nostra part de davant...)



Surto a xafardejar la vista cap a l'aeròdrom, i  començo a veure paracaigudes: 



Els veiem aterra, i també l'avionet que els ha pujat, i anem a fer un volt, a veure la pinta que fa aquesta urbanització.


Cases amb patis que donen a canals, amb o sense piscina, i amb o sense barca a la porta de casa mateix. Però no és exactament maco.

Arribem fins un súper, i aprofitem per fer la compra (que carregarem una bona estona).  Seguim fins la platja (a 2.5 km de l'auto), i els nens hi busquen petxines una estona.



Tornem a l'auto, parant a comprar alguna cosa més. Descobrim, en arribar a l'auto, que hi ha més súpers, ferreteria, etc., allà mateix i no calia carregar tanta cosa tanta estona...

En fi....

Sopar, llegir, i a dormir. Ens anem despertant durant la nit amb el soroll del vent.


Dimecres, 1 abril de 2015

Decidim que, amb el vent, no es bon dia per la bici, o sigui que anirem als aiguamolls a peu

Els nens ja estan desperts, però no tenen pressa per llevar-se:




Finalment, tots llevats, esmorzem, i anem amb l'auto cap a l'aparcament dels aiguamolls.




Després d'informar-nos, comencem el recorregut (cal fer-lo a peu, si haguéssim vingut en bici les hauríem hagut de deixar aparcades a la entrada).




Hi ha cigonyes arreu, i als nius hi ha polls (a les fotos fetes amb el mòbil poca cosa es veu, però...)




Seguint la passejada, hi ha aguaits (casetes de fusta amb finestres que donen a l'aigua, per poder veure les aus sense que elles ens vegin massa). Donem bon ús als prismàtics que sempre portem a l'auto (limitadets, són petits, barats i del Decathlon, però fan el fet):




Ànecs i fotges són el què més veiem:






Seguim passejant. Al fons, Sant Pere de Rodes i l'Albera:




En arribar a les antigues sitges on es guardava i assecava l'arròs quan encara se'n conreava aquí, pugem a la que està arreglada com a torre d'observació:



Com podeu veure, ho ha mooolt bones vistes:



L'accés a la platja està tancat des d'avui, és el periode de nidificació.

Un cop acabada la visita, tornant pel mateix camí, dinem a l'auto, allà mateix.

I anem cap a Bellcaire d'Urgell, on justament el passat cap de setmana han inaugurat una àrea d'autocaravanes, l'Àrea del Massís de Montgrí.



Buidem aigües en entrar, escollim la parcel·la que més ens agrada (el cap de setmana estava a tope, però avui només hi ha una altra auto), i anem a pagar (10€ sense electricitat, també hi ha la opció de 14€ amb electricitat). Ens ensenyen la sala que tenen per llegir, berenar (microones, torradora, màquina de cafè, taules, espai per seure més còmodes, i un lavabo), i ens comenten que l'endemà precisament és la processó de Verges, amb la seva famosa Dansa de la Mort. Pot estar bé veure-ho, tot i que la part important és a partir de mitjanit... ja veurem.

Berenem allà, i mirem rutes per fer en bici, mentre els nens pinten i juguen. Decidim que demà farem una ruta que passa per Verges i Torroella de Montgrí, però la farem al revés


Abans de sopar, anem a veure com és el poble, en especial, a fer un cop d'ull al Castell dels Comptes d'Empúries:
:






De tornada podem veure el castell del Montgrí (a la muntanyeta de la esquerra), que des de l'àrea no es veu, el tapa la muntanya que hi ha en primer pla:



I tornem a l'Elna, a sopar, llegir, i a dormir:





Dijous, 2 abril de 2015

Avui farem la volta en bici que vam decidir ahir. Després d'esmorzar, ens preparem i sortim, des de la mateixa àrea, en direcció Torroella de Montgrí.

Com he dit abans, des de l'àrea no es veu el castell del Montgrí, però en arribar a Ullà sí que el veiem. Aprofito una aturada per treure l'excés de roba (fa molt bon temps) per fe-li una foto.





Ja que passem pel poble, sense arribar a vistar-lo, hi entrem una mica per veure com és. 






Seguim, i no triguem massa en arribar a Torroella. També hi entrem. Trobem primer la església:




Li fem la volta, i busquem el centre, trobem la Plaça de la Vila, i ens aturem a fer un cafè amb llet:







A punt de marxar en direcció Verges:




Sortim del poble i anem fent pista, sempre veient el Montgrí:






Al cap d'una estona ja es veu Verges:



Arribem a la plaça on es farà la representació del Misteri, aquest vespre (la plaça Major), que està preparada amb un escenari, i cadires a banda i banda.




En Marc va a fer un volt pel poble ell sol, mentre decidim què fem. La Judit te una mica de mal d'esquena i decidim que els nois anirem a buscar l'auto, i les noies esperaran aquí, quan arribem, baixaran a trobar-nos a l'aparcament que hem vist en entrar al poble.

En Marc i jo, doncs, fem els darrers tres kilòmetres fins l'àrea i acabem la ruta en bici.

 Faig una dutxa ràpida, tornem a buidar les grises i reomplim la mica que hi cap d'aigua neta, ens acomiadem de la gent de l'àrea,  avisem les noies que anem cap allà, i tirem cap a Verges.

Arribem a Verges, i el primer aparcament que veiem no és el que buscàvem, però hi ha unes quantes autocaravanes i algunes campers, i molt d'espai, o sigui que hi aparquem i avisem les noies d'on som.




Anem a la plaça Major, i allà ens assabentem que la representació és amb entrada. La Judit i jo ens acostem a la oficina de turisme, a informar-nos de com funciona tot el tema, i allà, en dir que els nens són més aviat porucs, ens ensenyen un dels cascs que porten els que fan la Dansa de la Mort. Resulta que a les 17:00 hi ha una desfilada de soldats romans que van voltant pel poble a buscar imatges, que passejaran després. Les entrades per la representació de les 22:00 es compren a l'altra punta del poble, i la processó (amb la famosa dansa) comença a les 00:00h...

Tornem a informar la Gemma i en Marc, i tornem amb en Marc per a que li expliquin tot això del casc i els òssos pintats, que no fa gens de por. Fins i tot li deixen emprovar-se el casc! :)

Són molt i molt amables, a la oficina de turisme!




Ens quedem just davant, esperant que comencin els romans, després ja decidirem si veiem la processó, serà molt i molt tard pels nens... 


Els romans comencen!








N'hi ha molts, la Gemma en compta uns 70!  Desfilen al ritme d'una banda que porten.


Un cop els hem vist, des d'un parell de llocs, anem a mirar això de les entrades. No estem molt segurs de voler-ne, serà millor la processó, però quan veiem que valen 20€ n'estem segurs... 80€ tots quatre no creiem que valgui la pena, si veiem tota la resta.

O sigui que anem a l'auto a sopar. I a jugar o llegir una estona. I en Marc diu que se'n va a dormir una mica per estar més despert després (ui, que costarà moure'l després...).

Efectivament, quan volem anar cap allà, a temps per agafar un bon lloc, costa moltíssim despertar-lo :D

Ens acabem posant a la Plaça de l'Onze de Setembre, a primera fila. Falta molt per les dotze, i anem xerrant, deixant el mòbil als nens per a que es distreguin, posant vídeos de xorrades per a que el Marc aguanti despert... Es fan les dotze. No sé si comencen a l'hora, però, és clar, no comencen des d'aquí, o sigui que cal esperar. I esperar... I esperar... se'ns fa molt llarg.


Finalment, comencen a encendre les torxes, i al cap de poc, arriba l'inici de la processó!










Resulta que quasi davant nostre (una mica més avall) es representa la segona caiguda, o sigui que no només els veiem passar sinó que també veiem la representació de la mateixa:





Segueixen, i va passant gent, i més gent... és soprenent quanta gent hi arriba a participar!


Finalment arriba la Dansa de la Mort, que ens sorprèn perquè només són cinc dansaires, pensàvem que eren molts més!  És força curiós, però.







Bé, cinc dansaires, i qui porta el ritme:




Molt poc després acaba la processó (bé, el seu pas per aquest punt), i tornem cap a l'autocaravana. En arribar preguntem als vigilants de l'aparcament si normalment les autos dormen aquí (o sigui, si ens podem posar a dormir sense que ens treguin :D) i ens diuen que la majoria sí. O sigui que ens podem posar al llitet tranquils (i calentons, que al final hem agafat fred!). Són les dues de la matinada.


Divendres, 3 abril de 2015

Ens llevem mooolt tard, afortunadament! :)  Hem pogut descansar.
Avui anirem cap al Nord. Per començar, cap a Llançà.

Un cop hi som, aparquem a l'aparcament P4 (sort que no és dimecres, perquè s'hi fa el mercat setmanal!).



Juguem una estona a pilota a l'aparcament mateix, dinem,  i sortim a caminar una estona. De moment, anirem cap al centre. Arribem a la oficina de turisme, i preguntem pels camins de ronda. Ens expliquen que el del Nord és més maco que el del sud, i tirem cap allà, en direcció Culera. 



(sí, la pilota ve amb nosaltres encara que faci nosa i no s'hi pugui jugar :D)









D'aquí, tornem enrere. Xino-xano fins tornar a ser a Llançà.


Aquí teniu el recorregut de la caminada: http://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=9291241

De tornada hem preguntat als nens si prefereixen fer bici demà, o bé anar "al càmping de Cotlliure" (a Cotlliure n'hi ha més d'un, però ens referim a Les Criques de Porteils). He agafat l'ACSI a principis de setmana, i per Whatsapp ens hem assegurat que és vàlida aquests dies i que hi ha lloc (tenim uns amics d'acpasion passant uns dies allà, l'EvaV i en David amb les noies). Com era d'esperar, voten càmping, o sigui que, encara que no hi entrarem fins demà pel matí, anem tirant cap allà.

Trobem un aparcament amb vistes al mar i tres autos aparcades (i lloc per una quarta), just abans de Banyuls, i allà ens quedem.

Soparem amb aquestes vistes, de luxe!



El lloc:






Després de sopar, una estona de parxís, aquest viatge hem llegit molt més que jugat!



I a dormir, tranquil·lament. De moment. 


De moment, perquè abans de les quatre, comença a fer un vent que belluga l'auto que fa impressió. Només es balanceja uns pocs centímetres, però des de dalt de la caputxina es nota moltíssim. I el soroll... i llavors, aigua. Molta aigua. Llençada a pressió, a ràfegues, contra l'auto. Sembla ben bé que estem en un auto-rentat!  En fi.. jo crec que una hora i mitja o dues d'estar despert i no passant-ho molt bé hi estem... fins i tot em plantejo despertar els nens i marxar. Però és molt embolic, i conduir amb aquestes ràfegues, tampoc és precisament divertit. Després afluixa i aconseguim adormir-nos. 


Dissabte, 4 abril de 2015

Ens llevem sense haver descansat bé del tot, esmorzem, i seguim cap a Cotlliure.

En arribar al càmping, descarrego i carrego aigües, mentre la Gemma va a fer el check-in i triar parcel·la. Tenim dues opcions, una més a prop dels nostres amics, i l'altra més lluny. Encaixem l'auto a la parcel·la de més a prop, la 69, esbiaixada, que és la única manera que no toqui amb les branques.



Traiem la taula i les cadires i ens instal·lem a la parcel·la de'n David i l'Eva, per fer l'aperitiu, que enllaça amb el dinar, la sobretaula amb els cafès (i galetes), gin-tònics... un no parar :)

Passades les cinc, en Marc vol anar a la piscina (aigua calenta, tobogans...), i l'acompanyo. No m'enduc banyador, i un cop allà, m'hi hagués banyat... per cert, obligatori banyador tipus slip o similar, no valen (com a la majoria de piscines de França) els de pantaló curt com els que són més normals a Catalunya.

A les 18h tanquen la piscina, i tornem a l'auto. Farem una volta pel camping, ben acompanyats:



Anirem fins la platja que hi ha a pocs metres de les autos, avui no és dia per banyar-s'hi, però, amb aquesta fresca, vent, temperatura de l'aigua, i onades... 






Tornem cap a les autos.



Per sopar fem com altres cops: adults a la nostra auto, nen i noies a l'altra. Transvassament de persones i menjar, i sopem fent-la petar. La Xènia s'hi apunta després, amb els grans. 

La conversa dura fins que entren els altres, amb la Judit anunciant que ja és el seu aniversari. I té raó, ja són les 00:12h del dia 5!   (tot i que, sent estrictes, hauria d'esperar a les cinc de la tarda :D)

Li donem algun dels regals, que hem dut des de casa (i una polsera comprada al càmping).

I a dormir tothom!  Esperem que no es mogui tant com ahir, la cosa. Dormim més o menys bé, afortunadament.


Diumenge, 5 abril de 2015



A room with a view...




Ens llevem amb calma, esmorzem fora amb els veïns, aprofitant un dels croissants per posar-hi les espelmes (bufar-les no es pot, ja les bufa el vent abans que doni temps de res!).




I anem recollint per marxar abans de les dotze.

Ens acomiadem, i deixem el camping, aprofitant per buidar les grises, per anar a fer un volt a Cotlliure.

Deixo la família al poble, i pujo cap a l'àrea a aparcar. Altres cops hi havia navettes que et baixaven al poble, no se'n veu cap, i no vull esperar per veure si n'hi ha o no. Baixo a peu, que ja em va bé caminar. Faig el mateix camí que les navettes, i no me'n creuo cap... no n'hi ha, o sigui que de tornada també caminaré...

Busco la família i ens trobem a una botiga, on la Judit es compra un altre regal.


Fem una mica més de passejada:




I dinem unes crêpes (tot i que només n'hi ha de dolces...) davant la platja.





Deixo la família voltant,







 i pujo a buscar l'auto... una estoneta de caminar, ara en pujada, i ja hi sóc.




Baixo a buscar-los a la parada habitual de les navettes, i enfilem, per la costa, i evitant els peatges, cap a casa. 

Arribem a Granollers i aprofito per canviar la bombona de propà, i no haver de transportar-la amb el cotxe.

I fins l'aparcament... i s'han acabat les vacances!






Totals Elna: 37 sortides i 21642 kms fets, a una mitjana de 1.59 sortides i 931.76 km al mes, i 104 nits passades a la nostra segona caseta :-) 
Totals Iaia+Elna: 80 sortides i 37804 kms fets, a una mitjana de 1.82 sortides i 858.01 km al mes, i 205 nits passades a la nostra segona caseta :-) 







1 comentari:

  1. Un periple ben xulo i variat ! Encantats d'haver compartit una estona del no parar, jejeje

    ResponElimina