dimarts, 6 d’agost de 2013

Vacances 2013 - 04 - Dover i CanterburyAnem a veure el Dover Castle, a l'aparcament de cotxes no hi cabem, però n'hi ha un d'autobusos completament buit. Hi aparquem.
Però llavors veiem un rètol dient que només és per autobusos, i prohibint altres vehicles... 

O sigui que ens conformem amb veure el castell de lluny:I anem cap a un desviament on hem vist que posa "White Cliffs". Doncs cap allà, sona interessant veure els penyasegats des de dalt!

 És el nostre primer contacte en autocaravana amb les carreteres estretes i amb murs de vegetació als costats. 

Arribem a l'aparcament. De fet, arribem més enllà de l'aparcament, doncs ens passem de llarg la entrada, i hem de donar la volta, ens costa uns km, perdó, unes milles :-) trobar un lloc per fer-ho amb un vehicle tan gran.

Ara sí, arribem i entrem a l'aparcament, pagant 4 lliures. Ens diuen que com que hi ha bastants cotxes, ens posem a la zona d'autocars, o sigui que allà aparquemAl costat d'un parell més d'autos:Anem a caminar una mica, doncs.

Hi ha diversos recorreguts, i decidim anar per un lloc i tornar per l'altre. Al final, tant és, vas seguint el camí per on et sembla :-)


Des de dalt veiem el port, on encara està el "nostre" ferry (el blanc, de myFellyLink):Foto prop de l'esvoranc:Sempre veus ferries amunt i avall. La costa de França quasi no es veu.

Arribem a Langdon Bay, on hi ha un caminet fins una escala que permet baixar fins l'aigua. El Jan i jo baixem sols:
Hi ha un passadís amb unes comportes... no sabem què són, té pinta de bunker. Després sabrem que aquí   hi havia els focus que ajudaven la bateria de canons que hi havia a dalt del penyasegat:Baixem per la escala:Amb mooolt de compte, és molt dreta:

Mentre som a baix, la resta s'anima a baixar, també:I ens fan fotos des de dalt:

I visiten els emplaçaments dels focus:

Fins i tot ens fan fotos des del que hi ha més lluny:Tornem ja cap a l'auto.

Dinem allà mateix, i en acabar, anem cap a Canterbury. 


Trobar el Park&Ride no ens costa gens:No hi ha molts espais buits però algun en queda:I anem cap a la caseta, on hi ha la parada de l'autobúsVista des de la caseta cap a les autos:Amb el cost del P&R entren els viatges en autobús, per tota la família, tants cops com volguem!

Ens deixa al costat del centre de Canterbury:I comencem a fer un volt pel carrer principal, High St.Veiem la catedral de lluny, però no la visitarem fins demàAnem a la oficina d'informació:
I després, ens decidim a provar un tour per un dels dos canals que forma el riu Great Stour, amb la gent que té la paradeta darrere la Judit:Per fer-ho, ens calen 27 lliures, en metal·lic, o sigui que vaig a buscar un caixer i torno (n'hi ha al mateix carrer).

Torno i anem cap a les barques que es veuen al fons, s'hi arriba per un carreró lateral:
El guia ens va explicant coses sobre la historia del canal i les cases del voltant. En anglès, és clar, encara que hi ha uns llibrets en diverses llengües (el català no, és clar) que expliquen el més bàsic:
Ara és una zona rica però quan els canals es feien servir com a claveguera, no ho era tant :-DUna escola "pija" que va refusar ser escenari de les pel·lícules de Harry Potter perquè no necessiten els calers:
Després del tour seguim a peu, fent un volt:Veiem les primeres cabines típiques:

Al costat de l'altre canal, hi ha un parc, darrere el Marc, a l'esquerra:

Hi anem a jugar una estona, els nens s'ho passen molt bé :-)


I tornem cap a l'auto.


Dimecres, 7 d'agost


Abans d'anar cap a la ciutat altre cop, fem una mica els deures:I després, agafem l'autobús (de dos pisos :-)  ):Passejant per Canterbury trobem una botiga molt xul·la, on et pots fer el teu propi ninot de peluix, i vestir-lo com vulguis:Preguntem si tenen sucursal a Londres, doncs hem dit que cada nen pot comprar-se una joguina, i volem que vegin Hamleys abans... sinó, un cop allà en voldran una altra! :-) 

Tenen dues sucursals a Londres, una a Covent Garden (un dels nostres destins), i una altra... dins el propi Hamleys! :-)  Problema resolt!


Seguim fent de turistes:Hi ha un duo tocant, ho fan prou bé... ens agrada molt la música al carrer :-)Aprofitant una pausa (sinó, costa desenganxar-me de la música en directe, si ho fan mínimament bé!), continuem, cap a la catedral.

S'entra al recinte per aquesta portalada:Un cop dins, pagant entrada familiar justament a sota la portalada, ja la veiem bé:La portalada d'abans, vista des de dintre:

La nau central és impressionant... però allà al final, encara n'hi ha una altra meitat! Hi ha un joc de pistes pels nens, i s'hi distreuen força. Busquen objectes i elements seguint un planell:Mentre som allà hi ha una cerimònia,  que no recordo en memòria de quí era:

Cap al claustre:

The Chapter House (Sala Capitular):
Altre cop el claustre:
I cap a fora:
Però no se surt per aquí!


Sinó per aquí., que és la entrada a la botiga de records:
Darrera vista de la catedral:I ja marxem cap a l'auto.

Arribem al park&ride amb l'autobus. Des de l'edifici de les taquilles i lavabos es veuen les autos allà al fons:I ja buidem i omplim, i marxem de Canterbury, cal anar cap al Nord, on ens espera la següent etapaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada