dimarts, 6 d’agost de 2013

Vacances 2013 - 03 - Pujada fins a Calais i creuar el Canal de la Mànega (English Channel)De camí cap a Calais, hem de parar a comprar coses. Ens agraden molt els Auchan, o sigui que, un cop esquivat Paris per no agafar "bouchons", demano al TomTom que busqui un Auchan pel camí. 

En troba un molt a prop, i hi entrem. Ens acabem posant en un carrer "sense sortida per vehicles alts" (o sigui, amb barrera d'alçada al final, que no està anunciada). Hem de fer un tram en marxa enrere. 
Trobem un lloc, ampli. Faig marxa enrere, i em refio massa... acabo rascant el paraxocs, per sota, amb la pedra de la dreta (i trencant-ne una mica, a la dreta del tot...). 


Quin cabreig!!! :-(    En fi, no s'hi pot fer res, i no és greu... què hi farem. 

Fem la compra, doncs, i seguim. 

Arribem a Calais, i seguim les indicacions de l'àrea. Però, en arribar, està ocupada per una fira. Hi ha autos al costat, però hi haurà soroll, o sigui que tornem una mica enrere fins al centre comercial Cité Europe. Ens costa una mica trobar l'aparcament d'autos, però finalment el trobem. Està bastant buit però n'hi ha alguna.


Sopem, i hi dormim perfectament. 


Pel matí, ens preparem per arrencar:


I cap al ferry.

Arribem a la primera garita, on ens parlen com si féssim tard... però anem d'hora! 

Ens posem a la (llarga) cua per passar la "frontera anglesa":Per fi arribem a la garita:


L'home ens demana tota la documentació personal (li donem passaport de Jan i DNI dels demés), i ens fa anar passant per la finestra davantera un per un per comprovar les fotos. 

Cap problema, i seguim cap a l'embarc.

L'Elna, allà a la dreta, en primera fila (hem agafat embarc preferent)


La de l'esquerra de l'Elna és una 5a roda, una espècie de trailer per pickup, molt gran. Per Catalunya no se'n veuen.

Per fi arrenquem, i ens acostem a la popa del vaixell:

I cap a dins!!

El marcador acaba de passar a 4000 km justament dins el vaixell.


Ens fem algunes fotos a coberta:
I anem a explorar el vaixell, botiga i sala de jocs incloses:Ja som de camí!Des de la sortida ja es veu la Gran Bretanya (els White Cliffs o penya-segats blancs de Dover, allà al fons):Anem a proa ver veure com ens anem apropant:I aprofitem per prendre un cafè pel camí.Això cada cop és més a prop. Demanem que ens facin una foto a tots:Més paisatge de guix:
Calais, allà lluuuuny.... El port de Dover, i el castell a dalt:Atraquem, i baixem al garatge. Això ja està obert, o sigui que cap a fora:I trepitgem Anglaterra,! Els grans, per primer cop en autocaravana. El Jan ja hi havia estat amb els avis. I els petits, per primer cop en la seva vida.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada