diumenge, 1 de juliol del 2012

Brico 19: Recol·locació del ràdio-CD


El ràdio-CD que portem és un Alpine que ve ja del primer Polo de la Gemma, i ha passat per tots els cotxes vells de cunyats i cosins :-D fins tornar amb nosaltres i quedar a l'armari fins comprar "la iaia", Estava muntat provisionalment. No retenia les emissores, i amb el seu propi pes no quedava horitzontal. Tocava revisar-ho. 

Comprovo els cables. Estan tots empalmats amb cinta aïllant, no és òptim però no vull canviar-ho tot ara, o sigui que m'asseguro que estiguin ben connectats i els deixo.

Canvio els d'alimentació. El del positiu fixe i el del positiu sota contacte, els localitzo. Els connectaré com ara, a la bateria del motor, però com que vull canviar-ho algun dia ja ho preparo. Tiro un tub coarrugat fins on vaig preparar una entrada per portar cable des de la bateria de l'habitacle (sota la caixa de fusibles, a l'esquerra dels peus del conductor). Aquí anirà una caixa de distribució.
Passo 4 cables: blau, de la bateria del motor a la caixa de distribució i tornar, pel positiu, i el mateix, però de color groc, pel positiu sota contacte. Els connecto blau amb blau i groc amb groc.
Ara el corrent fa una volta molt tonta, però quan ho vulgui canviar, només hauré de desfer les connexions, oblidar els què venen de la bateria del motor, i connectar el groc a un interruptor, i el blau a la bateria de l'habitacle. 

També passo un altre coarrugat, aquest de 32mm, pels cables de les càmeres de marxa enrere.

Per a que quedi l'aparell ben recolzar, hi ha un cargol darrera. Però al forat no hi ha on collar-ho, per tant preparo una pletina d'alumini, amb un forat per collar-la a la ràdio, i prou llarga per a que recolzi al plàstic que hi ha al fons del forat.


Provo, i queda perfecte. Cargolo, doncs.


I ja està. Ara ja recorda les emissores i la configuració d'equalitzador etc. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada