diumenge, 25 de setembre de 2011

Navarcles: Selènika, per fi! (sortida curta amb AC)


(Versión en castellano)

Portava diversos anys volent apuntar-me a la Selènika però sempre em "rajava" després de no sortir en bici al juliol i agost... aquest any, el mateix, però vaig decidir apuntar-m'hi igualment, algun any havia de ser, i aquest era el que estava més en forma que mai abans de la aturada d'estiu... alguna cosa quedaria...
En fi, que vaig fer la inscripció i que sigui el què Déu vulgui.

Ens havíem plantejat anar-hi jo sol, però després de tota la setmana de viatge per feina, i per tant no haver vist la família, hi hem anat tots.

Dissabte pel matí cauen quatre gotes, o sigui que no hi ha pressa, ens anem a la biblioteca a la lectura del Llibre Gegant (on, per cert, un dels contes que llegeixen és el de la Judit!).

Sortim per la tarda, doncs. Abans de sortir, però, col·loco la peça que vaig fer divendres per a que la llitera inferior s'aguanti dreta i muntar així el garatge per primer cop (veure brico corresponent).
De pas, hi poso quatre claus de ganxo i un parell de pops, per aguantar la taula de camping, etc.

Dins el garatge poso la bici bona, i la del Marc, que és massa petita pel portabicis. Les demés van al portabicis de darrera.

Arribem a l'àrea de Navarcles, és fàcil de trobar perquè està molt ben indicada. Ja hi ha quatre AC's a la banda més planera. Ens posem a la banda contrària, fa una miqueta de desnivell, però amb una cunya queda solucionat.L'àrea està molt bé, té tots els serveis, un parc (no infantil, sinó d'exercicis per la 3a edad, però els nens hi juguen igualment :) ) i bastant d'espai, si no està posada la cadena que tanca el camí que va cap a dalt (el que es veu a l'esquerra a la foto anterior).


Només hi sobren els mosquits i algun excrement de gos... tot i que el rètol blanc que es veu darrera el buidat de grises, és un advertiment de multa a qui no reculli el què faci el seu gos.

Una volta pel poble, per agafar els dorsals i comprar alguna cosa.

Tornem a l'AC, i mentre preparo la bici cauen quatre gotetes, però no arriba a ploure.

Sopem, i a veure el partit! O intentar-ho, tenim molts problemes amb l'antena. Al final només es veia (amb talls intermitents), amb l'antena de l'AC, quan ens posàvem lluny de la tele, i amb prou feines... Ni la portàtil del sogre (que ens va salvar a Colliure), ni la "antena por un euro", van servir per a res...
Decidim comprar la que es recomana a ACPasión, dilluns mateix em passo per luluka o la compro per Internet...
En fi, al final vam poder veure'l i gaudir-lo :)

Em preparo tot el que em cal per demà, per no despertar la família quan m'aixequi.

Estreno el llit del menjador, per provar-lo i perquè el Marc dormia a la caputxina, la Judit també volia dormir al menjador i la llitera és una mica estreta per mi.

A les 7 sona el despertador, i fa molta mandra... però què hi farem. Em tanco al lavabo, em vesteixo, i ja em truca el company Javier, que està a punt d'arribar.

Anem cap a la sortida, i els que estan darrera de tot... són el grupet dels Swats :)  Salutacions, petonets a la Raquel, i xerradeta mentre no sortim.

Un cop sortim, desseguida es veu que la Raquel i el Javier tiren més que jo. Els vaig agafant, als taps, però desseguida els perdo definitivament.

Al km 22, entre la baixa forma, i que vaig sol (bé, si es pot dir anar sol havent-hi 1300 paios), penso que no l'acabaré... però rendir-me no és un dels meus costums, o sigui que almenys cal intentar-ho.

Segueixo, i acabo xerrant amb un que porta una bici com la meva. És clar, com que són iguals, van igual de ràpid :-D  Anem coincidint al llarg de la resta del recorregut.

Avanço un parell de Swats, el Jordi ha punxat.

Paro a tots els avituallaments, no he esmorzat (excepte una barreta a la sortida), i em cal anar omplint el dipòsit. Fruits secs, fruita, i beguda a tots ells (per cert, molt bé per la organització en aquest aspecte, fins i tot als últims avituallaments quedaven moltes coses pels últims participants).

Al primer avituallament, m'atrapen els Swats que havien punxat, i em passen.

Segueixo tirant.

Arribo dalt de tot, i comença la baixada per fí. Atrapo desseguida en Joanem, i tirem junts, anem xerrant i ens anem esperant molt poc en pujadetes i baixadetes.

Al km 79, en una pujadeta, al Joanem li agafen unes rampes bestials als dos quàdriceps. Sort que darrera venia un que sabia què fer, i mentre jo baixava ja li estava apretant les puntes dels peus.
Després d'un quart d'hora, pot seguir, a les pujades a peu, a les baixades muntats. Sort que queda molta més baixada que pujada!
Al cap d'una estona, ja pot pedalar a les pujadetes suaus, sense forçar.

Ens torna a passar el de l'altra Genius 30, li havia tret un bon avantatge abans de les rampes del Joanem, i ens l'ha recuperat.

Aconseguim arribar a Navarcles, i allà està la família, ja cansada d'esperar-me...

Els números: 106 km, 2550 metres de DPA, 9h 12min, i posició aprox. 1150 de 1350. IBP index 183, el meu rècord anterior estava en 180. El recorregut el teniu a Wikiloc. Potser és perquè he anat sol i una mica avorrit i desmotivat força troç, però no l'hi he trobat rés d'especial... esperava més corriols (evidentment no al principi, s'haguessin fet uns taps... però sí després).
Trams divertits, un parell de corriols de 2 minuts cada un, la resta, tot pista.

Recollida de diploma, armilla paravents, i una mica de dinar, i a rentar la bici.

Cap a l'AC, a recollir-ho tot, buidar i omplir aigües, i cap a casa.

Pel camí, enmig de l'embús, ens trobem amb el John i la Cristina, que tornen d'una triatló. Al final tirem per autopista (crec que ens van cobrar com un cotxe, en aquesta).

I a buidar-ho tot, equipatge portàvem poc, pero cadiretes, bicis, cascs... i a aparcar.


Totals: 2070 kms fets, a una mitjana de 1.09 sortides i 450 km al mes, i 17 nits passades a la nostra segona caseta :-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada