dissabte, 24 de setembre de 2011

Brico 9: arreglar suport llitera inferior per fer-la garatge

(Versión en castellano)El problema: la llitera inferior, en posar-la vertical per formar el garatge, no s'aguanta.
La peça on enganxa el pestell està trencada.


Aconsegueixo la peça original per substituir la trencada:Ja canviada, amb la peça trencada encara per allà:Pestell que, en tancar, aguanta la llitera en posició vertical:

El problema no s'arregla del tot, ja que el pestell arriba a agafar, però queda tan poc introduït dins la peça que amb qualsevol moviment, la llitera cau. Caldrà posar-hi imaginació, doncs.
Una possibilitat és posar la peça trencada sobre de l'altra, amb la part encara sencera ben orientada. Però és clar, és de plàstic i no sé si es tornarà a trencar fàcilment.

Se m'acut fer un suplement en alumini.

Marco la forma en un tros d'alumini en angle que tenia per casa:


La part que es veu anirà collada on hi ha la peça actual, i la que està a 90· subjectarà el pestell que impedeix que baixi la llitera.


Retallo la forma a base de serra i Dremel La peça ja feta, a falta de polir-la una mica:


Aquí es veu millor la part vertical, que aguantarà el pestell:


Ara la peça de plàstic té a sobre la metàl·lica, i el pestell enganxa principalment contra la metàl·lica. Queda fort i no pot caure. De pas, li he posat un pom al pestell, per poder estirar millor des de la banda del garatge:


I hi he clavat quatre claus de ganxo, als que he enganxat un parell de "pops" (ganxos elàstics) per subjectar la taula de càmping i resta de coses que porto al garatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada