divendres, 27 de desembre del 2013

Nadal 2013 a Alsàcia - La pujada i Eguisheim


Vam decidir anar a l'Alsàcia a veure els mercats de Nadal, que des de l'any passat en tenia ganes. "Finalment" vam decidir que aniríem a Andorra. Però... finalment decidim no anar a Andorra, i llavors tornem a la idea inicial!

Dijous, 26 de desembre de 2013

Tenim dinar de Sant Esteve amb la meva banda de la família. Ho farem a Igualada, que és on viu el meu germà petit. I d'allà ja marxarem cap al Nord.

Vaig jo sol a buscar l'Elna a l'aparcament, i torno a Sant Cugat a recollir la família. Com que hem de passar per davant, he deixat per avui el canvi d'ampolla de propà, parem a Can Jardí a posar gasoil i comprar una bombona nova (en tenim una a punt d'acabar i no ens la volem jugar).
Just abans d'arribar-hi, però, vaig pel retrovisor que la reixa d'hivern de la nevera, que hem estrenat aquest viatge, es mou!  A la gasoilinera la fixo amb cinta americana i ja veurem què passa quan tornem.



A Igualada aparquem al Pg Verdaguer, sense problemes per trobar lloc. Queda una mica sobresortint dels cotxes, per l'amplada, però no crec que hi hagi problema.
Dinar familiar, amb els cosins jugant i els grans xerrant, fem sobretaula, però no ens allarguem molt que tenim molt de camí per davant. Com que alguns de la família no l'han vist, tiets i cosins ens acompanyen quan marxem i aprofiten per conèixer l'Elna. I, finalment, arrenquem.
Anem cap Manresa, C25, C17 i cap Olot i Figueres. Comença a fer vent.... ja????  Altres cops no hem notat vent fins ja dins a França...  Entrem a l'autopista, parant a l'àrea de La Jonquera a fer sopar pels nens. Seguim. Fa vent però no molt fort, podem anar a 80 o 100 segons el tram, no arribem a baixar a 60 com al viatge a Lyon.
Arribem a Remoulins i anem cap al Pont du Gard a dormir. No trobem "l'àrea" que marca el GPS, però sí un aparcament al costat del pont, on hi ha diverses autos. Hi aparquem, i ràpid cap al llit!


Divendres, 27 de desembre de 2013

Hem dormit la mar de bé.






Sortint de Remoulins posem gasoil al Carrefour, que està al límit del poble. I agafem un tram de carretera, per no pagar peatges (i a sobre, de classe 3, caríssims) tot el camí.

El dinar són entrepans de truita, en marxa (bé, parem a fer-los, és clar!)

A l'Aire du Chat Perche parem a fer un cafè i agafa el volant la Gemma.
Al cap de poc, a l'Aire de Charme, tornem a canviar.

I anem fent, fins arribar al primer poble que visitarem: Eguisheim.

Seguint el què he llegit al blog de la Cargoleta (gràcies, Rosa!), anem cap a la Salle Polyvalente, on ja hi ha aparcades diverses autos.  Aparquem on ens sembla més anivellat, i més lluny de la carretera, i sortim corrents a visitar el poble, que és tard!!

Arribem quan estan a punt de tancar el mercat de Nadal.

Abans que veieu les fotos, us aviso que no hi fan justícia... és preciós!  Impressiona. He d'explicar als nens que això és un poble de veritat, perquè costa pensar que no és un decorat de Disneyland!

Les casetes, totes amb entramat de fusta, ben pintades de colors variats, la immensa majoria amb decoració nadalenca de qualsevol tipus, llums, pessebres...





Aquí ja es veu alguna caseta tancada... sort que m'ha donat temps a comprar el primer got de vin chaud!!! L'agafo "rouge" (negre). Està boníssim!  Em cobren el got, es pot tornar i et tornen l'euro, però ens el quedarem de record.






Fem una volta (i mai millor dit, perquè els carrers del centre són concèntrics).

Comprem buchettes (petits fuets) i saucisson (llonganissa) a una parada pel carrer.

I tornem a l'auto a sopar i a dormir




 Demà serà un altre dia.

Bona nit!


Dissabte, 28 de desembre de 2013

Bon dia!

Són les nou. Avui ens estalviarem el Dia dels Innocents!! :-D

Esmorzem i sortim a passejar.

L'aparcament de la Salle Polyvalente:




Anem a fer un volt per acabar de veure el poble de dia. Plovisqueja, alguna estona, però no ens impedeix fer rés:








Un dels carrers concèntrics del casc antic:




z





Detalls de la decoració de les cases: 









Després d'acabar tota la volta, tornem a la zona del Marché de Noël

 Mentre vaig a buscar un plànol i comprar unes revistes d'autocaravanes, els nens aprofiten per pujar al giravolt:







Comprem uns records, i un altre vin choud, aquest cop blanc 








Detall dels nius de cigonya, que és típic veure a aquesta zona:




Acabem la visita, també seguint els passos de la Cargoleta, aquest cop casualment, comprant vi alsacià en una bodega:



De tornada, en Marc té curiositat per visitar el cementiri que hi ha davant l'aparcament on tenim l'auto:



Plovisqueja i tot just comença a apretar, o sigui que ens afanyem en creuar el carrer i entrar a l'auto.

I arrenquem cap a Colmar.






3 comentaris:

  1. Que maco Eguisheim!!
    Però, això de les "buchettes" se'ns va passar...llàstima.

    Vaa, que esperem la segona entrega :)

    ResponElimina
  2. Xavi, a tots els peatges, tot i que mai no hi ha ningú, hi ha un intèrfon, has de trucar i en françès (macarrònic si cal) dir que ets una autocaravana per tant categoria 2, i et canvien la tarifa, es paga el mateix que els turismes. El problema son els sensors d'alçada, que ens detecten com a camió. Aquest estiu vàrem anar a Holanda i vam atravesar França per autopista, pagant com a cotxe, això si a cada peatge has de trucar l'intèrfon.

    ResponElimina
  3. Gràcies. Ho hem provat alguns cops i o bé ens han engegat a pastar fang amb males maneres o bé ni han contestat... potser haurem de seguir provant però he llegit a acpasion que ja no ho canvien tan fàcilment. ..

    ResponElimina