dilluns, 20 de maig del 2013

Pla de Barres


Per si no el voleu llegir tot, us n'avanço un resum:

Cap de setmana collonut, amb força fred, neu, pluja, però ben aprofitat tot i això, en molt bona companyia, i amb passejades, xerrades davant un cafè o una copa de cava, menjar sense parar, curs de decoració de galetes pels nens (amb degustació pels pares :-D), desafiant amb porxos, tendals o carpes, el mal temps.

Hem passat força fred. amb tanta activitat fora de l'auto, això sí!!!


Podeu llegir la versió completa, si voleu:


Divendres, 17 de maig de 2013

Ens coordinem per Whatsapp amb en CarlosK75, doncs tenim les autos guardades a només 6 km una de l'altra. Després de moltes presses per sortir més o menys a l'hora, aconseguim arribar, carregar l'Elna, i arrencar. En aquest moment també rebo un Whatsapp de l'EvaV, que arrenquen després d'un problema de bateria solucionat temporalment. Avisem en CarlosK75 que arrenquem, i en un moment els trobem esperant a la rotonda del seu aparcament. Salutació amb la maneta per la finestra, i continuem, sense parar, cap a la AP7, i la C17. En Carlos no va molt ràpid, però tampoc molt lent, i "m'obliga" a estar atent i no deixar anar massa gas, si no vull estirar molt les marxes amb només 218 km al marcador.

Sense novetat fins la Collada de Toses, i enfilem les corbes. S'està fent una mica tard (en relació a l'hora de sopar habitual dels nens), per tant demanem parar un segon a agafar alguna cosa de la nevera. Justament en aquell tram, hem atrapat la Tiramilles (l'auto de la Mª José i el Manolo), que para també per esperar-nos.

Sortim quatre autos de tres poblacions diferents, i ja estem quasi tots junts.

En arribar a dalt la Collada, en CarlosK75, que va primer, fa intent de baixar per la mateixa N260. A base de no seguir-lo i posar l'intermitent, li fem entendre que preferim baixar per La Molina (els Tiramilles també ho havien dit per correu-e). En Carlos dóna la volta, i cap a baix.

Arribem a una cruïlla, entrant a Supermolina, i el Manolo sembla que dubta si tombar per un carrer a la dreta, no està indicat. Després sabrem que és correcte i més curt, però com que no ho coneixem, tirem recte i travessem Supermolina per on hi ha més cases.

Arribem al poble de La Molina, i, quasi a la sortida, veiem per sorpresa la Hymer de l'EvaV i el David, aturada al marge, esperant-nos (si arribem a baixar per la N260 es podien have florit :-D)

Arrenquen ells, doncs, davant nostre, i seguim cap a Puigcerdà, Sallagosa, i en arribar a la rotonda anterior a Mont-Louis, girem a l'esquerra, i un pèl més endavant, altre cop a l'esquerra en direcció al Pla de Barres.

Arribem a quarts de deu, a punt de ser fosc, al camping, que està tancat però obert. Vull dir, tancat comercialment, però sense cap impediment per entrar :-)  Excepte una zona de fang a la entrada, que examinem abans de llançar l'Elna endavant per veure si passa :-P  (passem tots sense problemes).

Tooooot el camping està buit. Tot? No! A l'extrem més llunyà hi ha un cotxe i una tenda! Amb el fred que fa!

Escollim unes parcel·les prop de la entrada, amb espai suficient per fer un quadrat amb els "carromatos", amb les portes cap al centre.

Sopar ràpid, i, abans d'anar a dormir, tot i estar molt cansats, cal fer la primera sessió de "pares-a-una-auto-nens-a-una-altra". Pares a la nostra, és clar, doncs cal estrenar-la brindant amb cava! :-) Per tant, ens apretem els vuit adults al voltant de la taula del menjador, i piquem alguna cosa, bevem cava, i la fem petar una mica.
La companyia és molt grata, però quan arriba la una de la matinada, cal reorganitzar les autos per família enlloc de per generació, i anar a dormir. I així ho fem. Ens fa mandra fer el llit del menjador, i fem la prova de fer dormir el Marc als peus, travessat, dels altres dos. Funciona més o menys acceptablement però no és l'ideal. A més, falta agafar el punt al termòstat, i m'he d'aixecar a baixar la calefacció a mitja nit. Però dormim  la mar de bé!


Dissabte, 18 de maig de 2013


Ens despertem cap a les nou, i ens enduem una sorpresa en obrir finestres: estem colgats per la neu!! Bé, no exagerem, potser només són 3 ditets de neu :-D   Però sí que estem rodejats de blanc!



En no fer temps per grans excursions, no corre molta pressa sortir de l'auto, o sigui que esmorzem tranquil·lament, i ens reunim per fer un volt:





Comença doncs un intent d'excursió:



Poc després la Gemma i en Marc tornen a l'auto, i un minut després ens comença a caure una precipitació més o menys sòlida, i en quantitat considerable, que ens fa decidir per tornar també nosaltres.



Alguna cosa cal fer per dinar, i muntem la paradeta al porxo de la recepció, tapant una mica l'aire amb una lona, i posant taules i cadires de camping:




Es comença a muntar un mega-vermut, i estrenem la mini-barbacoa portàtil, però en Carlos s'encarrega que quan està el pollastre ja quasi no em quedi gana, i porti uns gots de vi a sobre :-D 





Quan els demés ja estan cansats de menjar, i els nens ja s'han escapat a alguna de les autos, la Gemma i jo ens mengem el segon, fent servir la barbacoa de braser sota la taula (observeu la nevada de fons a les següents fotos!):



Demanem ajuda, i només en Carlos s'hi apunta:




Mira que la Gemma i jo no som "caveros", però amb aquestes "males companyies" el cava mai falta :-D



Després de tanta estona a la fresca, els menys vikings estem congelats, i, un cop recollit tot, anem tots (els grans), a la Challenger de'n Carlos i l'Esther, a fer el cafetó (i, com no pot ser d'altra manera, picar alguna cosa per acompanyar :-D)

Després d'una estona, toca cremar el què hem menjat. Bé, una petita part, perquè per cremar-ho tot ens caldrien moooooltes hores :-D

Excursió, doncs, aprofitant una treva en les nevades. Creuem el riuet, i seguim un camí ben indicat (però que a vegades costa una mica de seguir sense mullar-se els peus), cap a La Borde



El camí va pel bosc, i vorejant el riu, que porta força aigua:




Ja veiem la borda al fons:



però veint l'hora que és, aquí ho donem per aconseguit, i enfilem la tornada:





El camping al fons, amb les autocaravanes:



Els nens ja han arribat:




I a sopar (els altres també sopen, però el Marc és més lent i per tant l'únic que ha sortit a la foto):



Reorganització per generacions, altre cop, ara els grans a l'auto de la EvaV i el David, i els de la generació jove i encara més jove, a la de'n Carlos i la Esther.

Cava, que no s'acaba mai (no sé on porten les 500 ampolles que calen per un cap de setmana, en una auto tan petita ;.D), i finalment arriba l'hora de dormir. Ens tornem a ajuntar per famílies, i aquest cop provem de fer dormir en Marc a la caputxina, amb nosaltres (la cosa va més o menys bé però tampoc no és l'ideal).


Diumenge, 19 de maig de 2013


Ens despertem a les 9, per esmorzar tranquil·lament i sortir després a fer un vol. La idea era fer en algun moment els llacs del Carlit, sortint de Les Bouillouses, però amb aquest temps, optem per alguna cosa més curteta.

Decidim doncs baixar cap a Mont-Louis, que només està a 3.5 km per un caminet.

Preparant-nos per sortir, la Judit, que li encanten els gossos, aprofita per acariciar en Mateo:



Som-hi, amb la jovenalla al davant:



El camí va pel costat del riu, primer, i pel bosc després









El paisatge és molt maco, i els fotògrafs (que tampoc necessiten gaire excusa!), s'hi recreen:





Prop del poble trobem uns bungalows abandonats:



I seguim avall, ja quasi hi som:




Arribem per un camí que dóna a la part de darrere del poble, que és tot terreny militar. L'EvaV arrossegada pel Knut, i arrossegant al mateix temps en Mateo :-)




Voregem la muralla:





I ja arribem a la entrada principal:



Un cop dintre, anem directament a comprar bunyettes, que havíem conegut pel blog de la Cargoleta. La veritat és que estan bé, però no m'entusiasmen, i són molt cares pel què són. 

Mentre ens les cruspim comença a provisquejar/nevar 





Fem fotos a la Judit i els peluts:






Abans de marxar, m'acosto al centre del poble, uns metres més amunt, per almenys tenir alguna foto que no sigui de la entrada :-D





Enfilem la tornada:








I en una estoneta ja som altre cop al camping:



Avui no muntarem la paradeta al porxo, sinó que alguns dinaran dins les autos, i l'Eva i en David despleguen el tendal, clarament amb la intenció de fer-nos enveja perquè no en tenim... :-P 

No compten, però, que del gatxetomaleter pot sortir qualsevol cosa, i trec una carpa plegable de 3 x 3 metres, "mangada" als sogres (bé, mangada amb permís, això sí :-D)




Fa fresqueta però el cas és gaudir de la natura. I la natura decideix que cal manifestar-se més:




Però les dues famílies valentes, continuem com si res. Bé, com si res no, perquè cal anar traient la pedreta (de la mida d'una boleta d'homeopatia) que s'acumula als tendals!



Finalment, en acabar de dinar, i havent parat de nevar/pedregar, pleguem el tendal de la Hymer, amb bastant d'esforç de neteja de gel, enrotllar i desenrotllar per netejar, i tornem-hi, repetidament. I la carpa, que no costa gaire. 

Toca cafè, i què millor que donar-li canya a la Nespresso?  Engeguem els nanos a ni recordo quina auto, i ens apretem al voltant de la taula de l'Elna per fer uns quants cafetons.

No ens entretenim molt, perquè ens queda una activitat estrella: el taller de galetes. 


Portem doncs unes taules i cadires al porxo de la recepció, i la Mª José dóna una classe magistral:



La de "trastos" que calen per decorar unes galetes!!



La Gemma ajuda en Marc:



El Jan s'espavila tot solet, i li queden de fàbula:



La Mª José es sorprèn de com de bé li surten per ser les primeres, i li poleix els detalls:



Quina feinada!!




I el resultat ha valgut la pena, mireu quines galetes!



Finalment toca sopar:



Amb la fresqueta que hem passat fent galetes, i com anem ja de cansats, aquesta nit no farem ronda de cava i xerrades, ve de gust però el cos no aguanta.


A dormir d'horeta, doncs.


Dilluns, 20 de Maig de 2013


Avui hi ha temps per poc, doncs cal estar a Barcelona a les 16:00 (suposadament, perquè després és que no...).

Esmorzem, doncs, recollim, i ens anem acomiadant. En Manolo i la Mª José marxen els primers, seguis de prop de'n CarlosK75 i família.

Nosaltres arrenquem després, però ens aturem un moment a la entrada. Hi ha una mica de fang per sortir, i sense dubtar que la Hymer ho passarà sense problemes, penso que només cal que es quedin sols els últims, per a que tinguin mala sort i s'encallin. Per tant els proposo treure l'auto, i que acabin de fer el cafè fora, per si de cas. Efectivament surten sense problemes, però jo marxo més tranquil.

Ens aturem a Mont-Louis per buidar aigües, per fer la Collada sense els 100 Kg extra:



Fa cosa posar l'auto sota el pont, sembla molt més just, des de dins:




Parem a dinar a l'aparcament de l'Esclat de Ripoll, i ja seguim fins l'àrea de Santa Perpètua, on omplirem aigua neta i deixarem l'auto preparada pel cap de setmana que ve.



D'allà a l'aparcament, i en cotxe cap a casa.




Totals: 2 sortides i 588 kms fets, a una mitjana de 2 sortides i 588 km al mes, i 4 nits passades a la nostra segona caseta :-)

4 comentaris:

  1. Un gran cap de setmana, ple d'intercanvis d'autocaravanes (cafè aquí, grans allà, etc.), taller de galetes, passejades, fotos, neu, pedregada sota els tendals i carpes !
    Doncs gràcies per esperar-nos a sortir del fang, efectivament vam fer el cafè a fora més tranquils.

    ResponElimina
  2. Al revés. Gràcies a tots vosaltres! :)

    ResponElimina
  3. En aquesta sortida us hem pogut conèixer millor ja que gairebé només us coneixiem de paraula... una senyora que tots dos coneixem ens havia parlat de vosaltres jejejeje. Gràcies per les fotos i els bons moments que ens heu fet pasar.jo soc feliç si veig els nens felissos. ....enhorabona per aquests nens tant guapos i per la vostra Elna ...que es preciosa per cert!! Quin relat mes bonic!!!una forta abraçada!!

    ResponElimina