dilluns, 19 de març de 2012

Brico 13: neteja i descalcificació circuit aigua

(versión en castellano)

Vaig decidir que tocava fer un repàs al circuit d'aigua, doncs no sabem si els anteriors propietaris ho havien fet algun cop, i en 16 sortides ja hem omplert el dipòsit uns quants cops.

El primer, acostar-me al Lidl per comprar vinagre barat. Hi ha gent que ho ha fet amb 20 litres, però vaig pensar que provaria amb només 4 i una mica d'aigua.

Engego el  boiler per a que l'aigua que passi per ell, amb el vinagre i a 50º, faci més efecte.


Amb el dipòsit d'aigua neta a mitges, i el de grises buit i tancat, començo per posar els 4 litres de vinagre al dipòsit d'aigua neta, per la boca superior:

Obro per torns totes les aixetes. Fredes, i després calentes, fins que surt aigua amb vinagre. La calenta la deixo una estona per a que el boiler renovi l'aigua. 

Deixo també que alguns litres arribin al dipòsit d'aigues grises per a que vagin actuant també allà.

Ara, deixo tot tal qual, i passo a posar l'alarma de gasos, mentre el vinagre fa la seva feina. 


 Al cap d'un parell d'hores, arrenco i me'n vaig cap a una àrea de servei amb desguàs i presa d'aigua per AC's. 

Amb l'ajuda d'un calaix de plàstic, vaig recollint aigua de l'aixeta, i la vaig tornant a abocar al dipòsit, per assegurar-me que passen força litres per tot el circuit.Un cop crec que n'hi ha prou, i aparcat sobre el desguàs, obro per buidar les grises.

Llavors, vaig fent córrer tota l'aigua del dipòsit per les aixetes.

Queda quasi buit, però l'aigua del fons no es buida (està dissenyat així per a que la porqueria que hi queda no obturi lla bomba i el seu filtre).

Amb una baieta, el calaix, i paciència, vaig treient l'aigua, i desrpés la porqueria (restes de calç i sorreta) del fons.

Un cop crec que està prou net, toca omplir-lo d'aigua neta, i fer-la córrer per totes les aixetes, inclosa l'aigua calenta per treure el vinagre del boiler i deixar-hi aigua neta.

Vaig calcular malament i vaig pensar que es buidava a la mateixa velocitat que s'omplia... però no va ser així i va acabar sortint l'aigua pel forat del tap... feu-ho amb el tap ben posat!!  Em vaig fer un altre fart de baieta i fregadora...

Un cop tot el circuit ple d'aigua neta, ho deixo tot tancat i ple d'aigua, excepte el dipòsit de grises, que queda obert i el tancaré quan sortim el proper cop, així es ventila.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada