diumenge, 11 de desembre del 2011

Trobada ACPasion a Andorra (C.C.River)



Al setembre es va inaugurar l’àrea del Centre Comercial River a Sant Julià de Lòria (Andorra), gràcies a les gestions d’un parell d’autocaravanistes andorrans (ARM i Leslie W.Sunday), que van aconseguir que, tot i que ja es podia dormir a l’aparcament, el River fes les instal·lacions necessàries per poder buidar i omplir aigües. Va ser una trobada multitudinària de gent d’ACPasion.net.
Nosaltres no hi vam poder anar, i em vaig quedar amb les ganes de conèixer alguns participants, i de veure com devia ser una reunió multitudinària d’AC’s.

Quan l’ARM va dir que se’n feia una altra per inaugurar una nova àrea (que, finalment, encara no s’ha pogut inaugurar i per tant la trobada ha estat altre cop al River), vaig comentar-ho amb la Gemma, que es va deixar convèncer fàcilment per anar-hi tot i que aquestes coses no són el què li agrada més….
També ens havíem plantejat la opció d’anar a veure la Fête des Lumières a Lyon, que ja havíem vist un parell de cops, i Lyon és una ciutat que ens agrada molt. Però al final ens vam decidir per la trobada d’Andorra, no sense dubtar molt!

Després de dubtar si sortíem dimecres al vespre, o dijous pel matí, vam acabar decidint anar tirant dimecres i segons ho veiéssim, dormir pel camí o arribar-hi aquella mateixa nit. 

Dimecres 7/12 

Per la tarda calia acabar la col·locació del taulell nou de la cuina, del què ja estaven posats els escaires i només calia collar la fusta i els llisquets.
Mentre estava acabant, vaig conèixer dos propietaris d’autocaravanes que aparquen a la mateixa zona, una Dethleffs amb cabina Fiat, i una Elnagh amb cabina Mercedes, que llàstima no haver sabut abans que estava en venda perquè valia com la nostra i tenia una distribució apta per nosaltres, i més cavalls i aire condicionat… (encara que segurament no l’haguéssim pogut comprar pel tema finançament).
Acabar de rematar el taulell, i començar a portar coses per marxar, i cap a Andorra!

Els nens van aguantar força bé fins a Ponts, tot i que vam descobrir que, tot i portant la calefacció de la cabina molt alta, a l’habitacle hi fa molt de fred. Amb mantes van poder continuar fins a Andorra, tot i que ja hem vist que cal fer-hi alguna cosa…

Finalment, vam aconseguir arribar al River, a dos quarts d’una de la matinada. L’ARM ens va rebre a la entrada de l’aparcament, i ens va indicar on posar-nos.
Ràpidament, obrir el gas, la calefacció al màxim, i els nens al llit, i quan l’habitacle va estar calent, vaig deixar la calefacció al 5 i el ventilador en automàtic. Vam dormir força bé, excepte una mica de fred la Judit, que va necessitar una altra manteta. 




Dijous 8/12

Com que vam arribar tard dimecres, ens llevem més aviat tard. Preveient això o una encara més probable arribada dijous mateix, ja no ens havíem apuntat a la sortida a Meritxell en autocar amb la resta del grup.
Per l'aparcament ens trobem amb l'Evita. La veig molt animada i amb forces (tenint en compte pel què ha passat, és clar!). Una mica massa animada, mira que pujar a la caputxina!!! :-D  Em comenta que se'n van a voltar per Andorra amb autobús, xino-xano. La idea és bona, o sigui que una mica més tard, la copiem: anem a la porta del River, on hi ha la parada de la línia 1 d'autobús. Per 1.50 eur ens porta on volguem (bé, dins el recorregut, que no arriba al Pas de la Casa :-D). Pensem en anar més lluny que Sant Julià, però més a prop que Andorra la Vella, o sigui que preguntem per Santa Coloma. Però allà no hi ha gaire a veure, o sigui que al final baixem a tocar dels magatzems Pyrénées, ja a Andorra la Vella. Aprofitem per comprar una crema que només es troba a una farmàcia de tot Andorra, a la Av. Meritxell, passegem entre unes casetes tipus mercat de Nadal que han posat sobre el pont del riu, i de tornada, parem a mirar videocàmeres, i joguines, als Pyrénées mateix. I tornada en autobús (per cert, a les parades de bus on no posa L! sí que hi para la L1, vam haver de preguntar-ho :-D)

Aprofito, abans de baixar, per fer unes fotos a l'àrea, ben plena d'autocaravanes!



I "la iaia" enmig de totes:



Dinar a l'auto, cafetó, i per la tarda, compres al River (i mirar joguines...).

Ja al vespre, aprofito per provar l'antena nova (en realitat, un sintonitzador de TDT extern amb antenes interiors alimentades a 12V, que té molt bona fama a ACPasion, podeu llegir sobre el tema aquí  i comprar-lo aquí). L'havia posat i provat a Sant Cugat i agafava els mateixos canals que a casa, però millor (TV3 HD no el veiem a casa i sí a l'AC). Agafa 25 canals, que per ser a un clot entre muntanyes està de conya. Concretament, es veuen prefectament TV3 (la que interessa més ;-) ) i La Sexta (també retransmeten el partit, per tenir una segona opció).

A sopar i a dormir d'hora.


Divendres 9/12

Sortida a La Rabassa en autocar. Nervis i presses per arribar a temps, amb els nens esmorzats, vestits, etc. Però a les 9:30 som a l'autocar preparats.

Arribem, i no hi ha neu, ni un mm2. Perfecte per fer una caminada... però el Jan té mal de ronyons (que no tenia per saltar i jugar als ascensors...).

En fi... decidim fer la passejada fins la explanada amb la font, on teòricament es faran volar estels.


Magnífiques vistes, arribant a la font:







  Però tampoc hi ha vent. Trobem un bassal força gran, completament gelat i ens dediquem, especialment els nens, però també algun gran, a fer el tonto patinant :-)  riures, caigudes de cul, i diversió durant una estona.












Bé, neu sí que n'hi ha... però poca, i està lluny lluuuuny.... 



 Després, passejada per tornar fins el lloc on hi ha les taquilles, i els inflables. Just llavors veiem el Gerard, i l'Evita i l'Ave. Els tres petits es fan un fart de botar als inflables, tant que fins i tot surten abans de la mitja hora :-)


Visita ràpida al centre de natura, on hi ha mostres de fòssils, petjades d'animals, bolets, etc. Segur que val la pena veure-ho més amb calma, però no volem que s'escapi el primer autocar i haver d'esperar al de darrera hora, comença a fer fred, i cal buidar i omplir aigües abans que es faci cua.








 Encert, doncs quan acabo jo i vaig cap al lloc, ja hi ha algunes altres AC's esperant.



Una bona estona de jugar a la zona infantil (hi vam passar unes quantes estonetes!!) 



i més compres al River, incloses algunes que queden al carro esperant que els nens baixin amb la Gemma cap a l'auto ;-)


Cap a les cinc, baixa el Pare Noel a repartir joguines als nens...



 Alucinem que hi hagi regals per tots els nens, i no aviat ens quadra quants nens hi ha esperant i quants paquets queden per repartir... Finalment, n'hi ha un per la Judit,




però el Marc es queda sense, igual que diversos altres nens i nenes.

Desseguida diuen que no es preocupin, que els donen un val i a l'endemà podran anar a veure el Pare Noel per la tarda i tindran regal igualment!

La Judit ha rebut un diari secret de les Supernenes. El problema és que tenim un disgust, perquè un cop posem piles, veiem que és tan secret que ni nosaltres el podem obrir... cal apretar una combinació de tecles, però no hi és a les instruccions que hi ha a la capsa... La Judit plorant, li prometem que anirem al centre comercial a buscar si a una altra capsa hi ha més instruccions, i parlarem amb el Pare Noel si cal, i sempre podem enviar un mail al fabricant...




Dissabte 10/12
Em llevo d'hora i vaig a preguntar el tema del codi secret del diari de la Judit. Però qui potser ens pot ajudar no hi serà fins més tard...

En tornar a l'auto, però, faig alguna prova més i aconsegueixo obrir-lo! La Judit es posa molt contenta :-)

Després d'esmorzar, principalment degut a un "accident amb deixar-se una aixeta oberta", ens cal tornar a fer "canvi d'aigües", i a més tenim el potty molt plè.

Hi ha cua a l'àrea, però....

Descarrego el més urgent, les negres, mentre l'Ave està ocupant l'àrea (amb permís seu, doncs descarregar aigües negres al costat d'algú que està omplint no és una cosa a fer sense almenys preguntar, tal i com va fer un altre usuari mentre jo carregava divendres..)

Sortim a voltar cap a dins d'Andorra, busquem fer alguna cosa curta perquè ja no és d'hora, no ens dóna temps a fer una excursió per la muntanya.

Decidim anar a Meritxell, que no havíem vist dijous (ni tampoc hi havíem estat mai).

De camí, pensem que podem aprofitar per descarregar aigües grises a Encamp. No omplim per no anar a buscar la clau, sempre podem anar a buscar algunes garrafes si encara hi ha cua després a l'àrea.

Aparquem a Meritxell:



 i deixem jugar una mica els petits mentre fem un cafè, hi ha uns gronxadors al mateix aparcament.

Molt xula, la església antiga,




 i la llegenda de la Mare de Déu, que està explicada dins.



 I, tot i que la nova estèticament no em convenç massa



està molt bé que hi hagi tanta lllum a la part de dins, amb tant de vidre.



Això sí, jo preferiria que la Verge, que és a l'església nova


 fós a l'esglesia antiga, queda una mica nyap l'altar amb la una planxa grisa tapant el seu lloc...


Completant la volta a Meritxell, aprofitem per fer una foto de família... llàstima de contrallum...





Aprofitem que l'aparcament és planer, per deixar jugar una mica més els nanos mentre preparem el dinar, 


i dinem allà.




De tornada, en arribar, omplim el dipòsit de gasoil al River, i en baixar, que no hi ha cua, el dispòsit d'aigua.


Un cop aparcats a lloc, veiem que vé el Pare Noel a portar els regals que faltaven!




 Tots a fer cua, i el Marc és el primer en rebre el seu: un camió grua que li va agradar molt.




Fem passar l'estona, sopem, i arriba l'hora del partit! A veure el Madrid-Barça a l’auto amb l’antena nova. Es veu prefectament! :-) Tot i que no ho veiem tan clar al cap de 25 segons!!!  La Gemma hagués desitjat que jo hagués marxat al sopar i poder veure el partit sense sentir els meus renecs :-D
Després la cosa millora, i tot i jugar dos dels que m'agraden menys, guanyem!


Diumenge 11/12

Per esmorzar, els organitzadors han previst... Xocolata amb xurros!!! :-)
Vaig a buscar-ne per tota la família, i fem un esmorzar de campionat!



L'ARM repartint xurros i porres:



I la seva dona Montse, repartint la xocolata (no hi ha cua perquè vaig fer la foto quan ja havia acabat, no us penseu :-D)





Després, ràpidament a recollir-ho tot, per formar una gran caravana d'autocaravanes cap a frontera. 


N'hi havia moltes davant:





I darrera també n'hi havia una pila!



Paren només 3 de les 55 autocaravanes que la travessem, tenim la "sort" que una és la nostra. Millor la nostra que una de les guanyadores del "quinto", que devia anar carregadeta d'ampolles!! 

La Judit s'espanta quan li diem que ens ha parat la policía, no està acostumada a això de les fronteres i duanes!  Però només portem l'ampolla de vi collita de l'ARM, guanyada a l'aposta sobre si hi hauria neu o no, i una d'Aromes de Montserrat, o sigui que cap problema.

Seguim desseguida, i ens acomiaden els organitzadors des del marge de la carretera. Déu haver estat xulo veure passar 53 autocaravanes seguides!!

Tenia al cap la idea d'aprofitar que érem per allà dalt, per anar a veure alguna cosa que normalment tinguéssim lluny. Pensem en el castell de Cardona... però se m'acut anar a un mirador que hi ha prop de Port del Comte, i prèvia consulta amb la Gemma, ens desviem cap a Sant Llorenç de Morunys, direcció al Coll de Jou, després d'Organyà.

Carretera llarga i amb moltes corbes, però anem mirant el magnífic paisatge i no es fa llarg. Excepte ja al final, que els nens estan cansats.

A Coll de Jou agafem el trencall cap al mirador de Codó, parem a l'aparcament (al fons, el camí del mirador):



El Port del Comte al darrera:


Hi ha una zona de barbacoes,



 una caseta (tancada) i uns serveis (també tancats). 


Deixem jugar fora els nens una estona, i desseguida dinem, amb el Port del Comte al fons.


Quines vistes, per la finestra, mentre dinem i mentre fem el cafè!




Després, a fer baixar el dinar, amb la passejada de 15 minuts fins el mirador mateix. Vistes impressionants de tota la Vall de Lord!









I , de tornada a l'auto, cap a casa. Solsona, Manresa, i autopista.


En fi, quatre dies més fent el pendó pel món, i ja són 26 nits passades fora de casa però també a casa nostra.

Trobada amb molta i molt bona feina feta pels organitzadors, amb coses que no surten del tot bé (bàsicament, coses fora de control, com el tema neu), però tot superat amb molt bona nota!

Hem retrobat a l'Evita, l'Ave, i el Gerard, que teníem moltes ganes de tornar a veure, i hem conegut gent nova, segur que em deixo algú, perdoneu, i d'altres no sé el nom, però em venen a la memòria: ARM, Gralla (que no sabia que hi havia la trobada i es va trobar tot el merder per sorpresa :-D), Sherpajose, josipol, el propietari (no vaig preguntar el nom) de la Elnagh que semblava la nostra però una mica més petita i amb cabina Fiat.

I una nova experiència, estar en "l'ambientillo" de desenes i desenes d'autocaravanes.


I, pels autocaravanistes, és un luxe, això del River:

-Àrea amb espai ampli per aparcar, relativament pla (calen les falques, per anar bé, però).

-Instal·lacions per buidar aigues negres i grises, i per omplir aigua neta (porteu adaptador de rosca petita a rosca normal).

-WiFi (no arriba a tot el parking amb molta potència, però arriba!). Cal obrir qualsevol pàgina web per a que us surti la web d'accés, on cal marcar que heu llegit i accepteu les condicions, i pitjar el botó. Llavors ja podeu anar a la web que volgueu o enviar i rebre correu, Twitter, o el què sigui.

-Lavabos al centre comercial

-Accés al centre comercial directe des de l'aparcament (planta -4), amb ascensor.

-Zona de joc infantil (fins a 7 anys), els petits s'ho van passar bomba

-Autobús a la porta, que et porta als llocs principals de Sant Julià, Santa Coloma, Andorra la Vella i Escaldes, còmodament i sense haver de bellugar l'auto

-I, a la nostra trobada, el centre comercial va tenir el detall de fer baixar el Pare Noel amb els regals, i va col·laborar amb la xocolata desfeta!

Gràcies, doncs, a la organització, al River, i a ACPasion en general per fer-nos estar en contacte amb tot això.

Fins la pròxima!


Totals: 3853 kms fets, a una mitjana de 2.39 sortides i 838 km al mes, i 27 nits passades a la nostra segona caseta :-)

6 comentaris:

  1. OStres encara que no t'ho creguis em va venir molt bè fer aquesta sortida! TEns raò vaig ser una "kamicaze" en pujar a la capuchina, quins plors! Però desprès de pasar aquell cap de setmana em vaig començar a refer enseguida!! I mira ara que eixarida estic!!jejejee!!
    La trobada va estar molt bé i l'organització genial! Tens que explicar-me lo de la festa aquesta que dius de Lió. Nosaltres no hi hem estat mai!!

    ResponElimina
  2. La festa de Lyon és diu Festa de la Llum (Fête des Lumières) http://www.fetedeslumieres.lyon.fr/
    El 8 de desembre es posen espelmes a les finestres de les cases, i es fan un munt d'activitats, entre les que acosutuma a haver projeccions d'imatges sobre edificis (per nosaltres això va ser una cosa novedosa, però si heu anat a Disneyland Paris abans, ja ho haureu vist, doncs dins l'espectacle de la nit, Dreams, ho faran sobre el castell, tinc unes ganes de veure-ho!!).
    A més, la ciutat és molt xula. No és una ciutat espectacular com Paris però té molt d'encant, els barris vells vora el riu són xulos, hi ha unes parets pintades molt curioses, les traboules (passadissos d'un carrer a l'altre per dins els edificis http://www.lyontraboules.net/), la muntanyeta amb l'església de la Fourvière, el parc de la Tête d'Or amb el seu minizoo i el seu jardí de roses... Si hi aneu i us agrada la carn, no us perdeu un sopar a L'Entrecot!! No hi ha per triar: amanida, patates fregides, i carn al punt que vulguis, amb una salsa especial. Sóna senzill? Doncs jo hi soparia cada dia, i mira que sóc dels de demanar coses estranyes als restaurants! Aquest any, si podem escapar-nos, però, crec que m'agradaria més aprofitar el passi anual i veure Disneyland amb la decoració de Nadal...

    ResponElimina
  3. Doncs això de Lyon, m'agrada!! per l'auto que tal? es por pernoctar bé?

    ResponElimina
  4. No se.. Vaigpreguntar al foro i hi ha una zona que es pot aparcar i dormir pero no ho he provat

    ResponElimina
  5. No se.. Vaigpreguntar al foro i hi ha una zona que es pot aparcar i dormir pero no ho he provat

    ResponElimina
  6. No se.. Vaigpreguntar al foro i hi ha una zona que es pot aparcar i dormir pero no ho he provat

    ResponElimina