diumenge, 26 d’octubre del 2014

Rasos de Peguera i mina de petroli de Riutort

Sortida amb amics cap als Rasos de Peguera!  Amb amics, i també amb una companya de classe de la Judit, a la que hem convidat.


Divendres, 24 d'octubre


Hi arribem els primers, divendres nit... estem completament sols. Al cap d'una estona arriba el David amb les noies, l'Eva treballa demà i ja vindrà en acabar.


Dissabte, 25 d'octubre


Pel matí veiem que el CarlosK75 i família també han arribat:



Fem una passejada, amb la intenció de buscar bolets. Algun en veiem, però no gaires!




Finalment, fem una mica de "panxing" en un prat:



El track de la volteta dissabte matí és a Wikiloc.


Com que ens deixen ben clar que no hem de treure taules a l'aparcament, anem a dinar més a baix, busquem una esplanada adient, discreta, i allà fem el dinar, tot esperant l'Eva:




Les noies de la nostra auto, amb en Mateo i en Knut:






Després del dinar i de la sobretaula, tornem a la esplanada de la creu. Volíem parar al refugi, on hem de trobar-nos amb el guia que ens durà a fer una excursió nocturna, però l'aparcament és poc còmode per les autos, i la passejada passa per l'aparcament de dalt, o sigui que allà aparquem.




La passejada és molt interessant, les vistes de nit són diferents, i el guia ens explica moltes coses sobre la zona, plantes, animals,... i contesta amb molta paciència totes les preguntes, algunes improcedents, de la Judit i la Marina :D




Diumenge, 26 d'octubre


Avui anem a veure la mina de petroli de Riutort, fins ara ni tan sols sabíem que existia!

La darrera part del camí té arbres i van tocant la part alta de les autos... brrrr.... fa mal al cor de sentir-ho, encara que no passi res...

L'aparcament no és molt gran, però hi cabem. Sort (en aquest aspecte) que no és un lloc concorregut...



Des de l'aparcament a la entrada hi ha molt poc tros:




Paguem la entrada i ens equipem amb cascs. Com que som previsors, ens hem informat, i no és el primer cop que anem a veure coses sota terra, anem ben abrigats,





A les fotos no es veu tant, però aquestes pedres suen petroli:




El guia ens va explicant moltes coses, entre d'altres, que el petroli era de massa baixa qualitat com per a sortir a compte (no se'n podien fer combustibles), i per això la mina va tenir poca durada:







Com no, en David (i en Carlos) aprofitaven per fer fotos :)



Aquí veueu el mar que ocupava part de Catalunya, fa mooooooolts anys:





Hi ha una part inundada:








Finalment acaba la visita, i tornem a les autos.


En Carlos i la Esther i família, tornen directes cap a casa, tenen un compromís.


L'Eva i en David i família, i nosaltres, decidim fer un picnic a algun lloc. Proposo consultar un bloc que vam descobrir no fa gaire: somdepicnic.blogspot.com, és molt pràctic!


En trobem algunes de camí, La pega del bloc és que no parla dels accessos, i a la primera, a Guardiola... no passem!
























Tornant a la carretera poso la roda interior fora de l'asfalt, i rasquem una mica "la panxa"... no passa de l'ensurt, afortunadament.

Per fi en trobem una, apta (ens n'assegurem fent una avançada en el cotxe de l'Eva, doncs cal enfilar unes pujades que no sabem sí portaran problemes)

S'hi pot pujar, o sigui que ens quedem a la zona de picnic de Sant Jordi de Cercs. El primer, fer que l'amo del gos que hi ha solt, el lligui. Costa una mica... finalment el lliga i podem acostar-nos amb en Mateo i en Knut, sempre ben lligats.




Fem uns quants viatges per parar taula, i som-hi:







Sort que en Mateo és un tros de pa, perquè si sortís corrents, en Marc faria esquí nàutic :D





Dinem amb bona companyia i bona vista, i acabem fent uns gin-tonics (vigilant qui ha de conduir, eh?)


I tornem cap a casa, conduint la Gemma (no li agrada el gin-tonic :D)




Totals Elna: 31 sortides i 19841 kms fets, a una mitjana de 1.74 sortides i 1110.92 km al mes, i 87 nits passades a la nostra segona caseta :-) 


Totals Iaia: 43 sortides i 17337 kms fets, a una mitjana de 2.06 sortides i 832 km al mes, i 101 nits passades a la nostra segona caseta :-)

Totals Iaia+Elna: 74 sortides i 36003 kms fets, a una mitjana de 1.91 sortides i 930.47 km al mes, i 188 nits passades a la nostra segona caseta :-)