diumenge, 17 de juny del 2012

Cambrils: cap de setmana de platja i piscina




Divendres tarda, toca festa de final de curs, i de celebració dels 10 anys de l'escola (Gerbert d'Orlhac, Sant Cugat del Vallès).

Passem la tarda allà, doncs, entre activitats, inclosos un flash mob dels nens (que després repetiríem amb nens i pares...), una actuació sorpresa de La Porta dels Somnis (que ens han fet una cançó especial pels 10 anys d'escola, i que sempre és un plaer sentir-los en directe!), etc. 
I la Judit diu de convidar la Pati, una companya de classe, al cap de setmana que tenim previst passar a Cambrils al camping Joan, que estrena piscina i té bona pinta a les fotos
Li diem que sí (però que no podrà convidar algú cada cap de setmana com fa darrerament!), i la mare de la Pati ens porta desseguida la maleta. 

Quan acaba la festa, doncs, cap a les deu de la nit, arrenquem cap a Cambrils.

Arribem passada la mitjanit, i busquem un lloc on passar la nit. No volem entrar avui al camping, i a més a aquesta hora tampoc podríem. Acabem aparcant a l'avinguda d'Horta de Santa Maria.


Pel matí ens llevem tranquil·lament, i cap al camping Joan. Està lluny del centre, massa i tot. En fi, el trobem, i preguntem a l'entrada. Tot són facilitats, cap problema per no sortir diumenge a l'hora teòrica, ens podem quedar fins l'hora que volguem, triem la parcel·la que volguem, tot OK. Per 24 euros, 2 adults i els tres nens, un dia i gran part del segon (amb tarjeta ACSI), no ens podem queixar!

Faig una volta a peu, i trio una parcel·la, la 608, que no té veí a cap dels dos costats. Més tard, se'ns hi posarà una altra auto, crec que de Zaragoza, una família, moooolt diferent de la nostra: escampall de coses fora de l'auto, cuina inclosa, tele a fora, amb volum considerable, dos gossos, fumen i per tant hem de tenir les finestres d'aquell costat tancades, algun paper per terra quan marxen, i el to de veu, que això segurament sí que ho fem quan els nens poden amb els nostres nervis :-D. 



En fi... 

Un cop aparcats, piscina!



La piscina, i especialment els tobogans, són molt més petits del què ens esperàvem... ohhhh!! 
Són per nens de màxim 5 anys (i més aviat menys que més). 



El què té de bo, és que no té gust a clor sinó un pel salat, molt poc (tractament per cloració salina), i que no cobreix al Marc a més de la meitat de la piscina, encara que ell sap nedar, millor si toca a quasi tot arreu. 


Deprés de dinar sota el tendal, hi tornem, però només la Gemma i jo (aquí se la veu esperant que faci la foto amb el mar al fons)


Els nens (la Judit, la Pati i el Marc) no venen perquè fan una gimcana, que acaba quan ja sortim de la piscina, amb l'abocament de galledes d'aigua sobre una de les monitores:





En acabar, decidim anar a la platja. 

No hi ha fotos, però ens banyem poc i els nens juguem molt amb la sorra.

Després, dutxes per tots, i cap a sopar a l'auto.

Tinc por que els del costat facin soroll, tele, i xerrameca fins tard, i ens haguem de discutir, però no hi són, i quan tornen ja dormim quasi tots, i la Gemma diu que no fan soroll. Perfecte.


Pel matí, esmorzem sota el tendal, i veiem arribar una família amb cotxe i caravana. Es posen a la parcel·la que ens queda lliure al costat. Els ajudo a posar bé la caravana, i comencen a muntar un avancé, una tenda-cuina, i treuen 1.000.000 de coses de dins la caravana i el cotxe... per cinc dies (marxaran divendres), munten un xiringuito que déu d'hi dó... 

En fi... el pitjor, com sempre: la tele allà a fora, per a que la sentim tots. I que fumen, i ara ens vindrà el fum pels dos cantons.. 

Després d'esmorzar, piscina altre cop:



Està molt plena i per estar allà, o bé anem al xiringuito, que m'he quedat amb ganes d'estrenar:




o ja ens haguésim pogut quedar a la de casa...  o sigui que cap a la platja!

Comprem una pilota, i a més dels banys, i el jugar a pilota una estona, hi torna a haver sessió de castells de sorra:



Cambrils centre, al fons... sí, està lluny:



Dinar, que ja estava preparat.  Sota el tendal. Però se sent la tele dels de la caravana. Solució: CD del Club Super3, a un volum prou baixet per no molestar ningú però prou alt per no sentir la tele. 


Per la tarda, piscina altre cop, i cap a recollir, pagar, i anar a buidar i omplir dipòsits a la zona especial per fer-ho. Sí, aquesta clarament indicada amb el senyal.... i que el senyor decideix que li va bé per rentar el cotxe. 



Li dic que s'afanyi, però no es dóna cap pressa.

Al final, aconseguim fer tot el què hem de fet, i marxem cap a casa.

Després de molta estona, i molta cua, arribem sense problemes, deixem la Pati a casa seva, i aparquem. 

Fins la propera sortida, doncs!


Totals: 24 sortides i 9456 kms fets, a una mitjana de 2.22 sortides i 873 km al mes, i 52 nits passades a la nostra segona caseta :-)

diumenge, 10 de juny del 2012

Òdena: Open BTT Tour Gemma



Normalment no sortim els caps de setmana que el Jan és amb nosaltres, perquè acostuma a tenir bàsquet, i tampoc és molt aficionat a sortir tots amb l'auto.

Però la Gemma té pedalada diumenge a Òdena, i enlloc de fer-la matinar molt, decidim anar-hi a dormir tots.
Això accelera un tema que tenia pendent: posar un quart carril al porta-bicis, doncs els nens han canviat a bicis més grans, i ja portem 3 bicis normals de roda de 26", una de 24" per la Judit, i una de 20" pel Marc (respecte a les vacances de l'any passat hem canviat una de nens molt petits a una d'adult).

Aquí, ja posat i amb les quatre bicis carregades:




I el mateix, amb la funda posada:





I, a més, estrenem sac nòrdic fet a mida! L'hem encarregat a una usuària d'ACPasion.net, de nick "El Colibrí". Ha quedat perfecte, i queda de conya un cop posat, tot i que ens obligarà a canviar les cortines, que no són gaire maques i a més no s'hi adiuen.






Dissabte tarda, sortim cap a Òdena.
Aparquem al carrer Calaf, apartats del centre, però prop del poliesportiu i d'un camp de futbol i zona de jocs, la de l'escola.









Hem arribat bastant tard, però decidim fer un volt pel poble 




i visitar el castell. 





Vista del poble:




I del poble antic, al costat del castell:





Hi ha, en teoria, un cache (veure vikipèdiawww.geocaching.com) al castell, però no el trobem...


Tornem doncs a l'auto per sopar i anar a dormir. 






Diumenge: 

Esmorzar i descarregar les cinc bicis. 

9:30 Pedalada infantil, des del Parc de la Font. 


Els tres nanos i jo, preparats per la sortida:





Arribem de seguida, doncs és molt curteta. 


A les 10:00 surt la pedalada dels grans, on participa la Gemma, amb uns quants companys de feina:













Llavors pregunto a un policia local si hi ha rutes en BTT marcades o algun planell, em diu que no (cosa que es incorrecta, doncs després veurem senyals de circuits BTT...) però que podem seguir camins direcció Igualada, i anar fent entre la carretera i l'autovia.


Tirem, els tres nens i jo. Pla, baixadeta, anar fent. 





Arribem pràcticament fins l'autovia, on el "anem fins a Igualada" dels petits, es converteix en "tornem ja". 

A la Judit li fa mal la cama, o sigui que a les pujades l'he d'empentar. El Marc també necessita empenta, o sigui que faig torns: fins a una ombra amb un, i mentre aquest descansa, torno a per l'altre, el porto fins la segona ombra, i torno a pel primer... 

El Jan, és clar, va sobrat de forces. 

En total fem uns 8 km (jo més, entre anades i tornades :-D)

Anem cap al Parc de la Font,i pugem cap a l'auto, falta bastant per a que torni la Gemma. Carrego les bicis, dutxa ràpida, i que els nens juguin. 

Segons els Whatsapp de la Gemma, li queden 14 km però amb molta pujada i baixades tècniques. Es fa difícil calcular a quina hora arribarà, però si dinem ara no estarem a temps per rebre-la... 

Baixem doncs altre cop cap a l'arribada.


Ja hi ha els seus companys de Qualigen que han fet la curta, i xerro amb ells 

mentre els nens juguen, ens prenem una clara, i anem esperant que arribi la 

Gemma, que fa el recorregut llarg. 


Triga una bona estona,  i la organització ja va desmuntant per tenir la feina feta quan arribin els que queden: 




però finalment arriba, com una campiona (pel què entrena, té molt més mèrit que la majoria que arriben abans que ella). 







I no va ser l'última, van arribar uns quants després, encara que a les classificacions surt el seu dorsal com a darrer classificat. 


Cap a l'auto, a que es dutxi, dinem, i cap a casa!



Totals: 23 sortides i 9201 kms fets, a una mitjana de 2.18 sortides i 871 km al mes, i 50 nits passades a la nostra segona caseta :-)


dissabte, 9 de juny del 2012

Brico 16: ampliar porta-bicis

Fa temps que tenia pendent posat un quart carril al portabicis... 


Els nens han canviat a bicis més grans, i ja portem 3 bicis normals de roda de 26", una de 24" per la Judit, i una de 20" pel Marc (respecte a les vacances de l'any passat hem canviat una de nens molt petits a una d'adult).


Per tant ja no es pot deixar per més endavant, i vaig a buscar un carril suplementari. 


A la web de Fiamma hi ha un video molt il·lustratiu on explica com fer-ho. No té molt secret....


Abans:


El rail de dalt no es mourà, els dos de sota sí, han de sortir per poder allargar el suport i poder tornar-los a posar.

Trec les femelles de tots els rails excepte el de dalt de tot:



I, treient els dos rails, estiro el suport i poso el rail suplementari:



Aquí es veu el "canvi de to" de la part que estava dins el tub de sota:



Faltava posar el braç per agafar la quarta bici des de dalt, però com que volia el tipus articulat, que no està en estoc normalment, encara no m'havia arribat. De totes formes, posar-lo no és més que caragolar un pom per agafar-lo a la barra on hi ha els altres. 


Ara que ja el tinc, poso la foto:


diumenge, 3 de juny del 2012

Caminada 10 anys Gerbert d'Orlhac (Palafrugell-Palamós)


Aquest cap de setmana, toca Costa Brava.

A l'escola (Gerbert d'Orlhac, a Sant Cugat del Vallès), s'ha organitzat una caminada per la Via Verda del Tren Petit, de Palafrugell a la Platja de Castell, dinant allà, i tornant per la tarda. Tota, uns 12 o 13 km.

Decidim, doncs, anar a passar el cap de setmana a la nostra casa a la Costa Brava ;-)  

Pensem en passar el dissabte en un càmping, que tingui una piscina xula, i coses pels nens. Especialment, després que se'ns acudeixi convidar dues nenes més, cosa que els nens volien fer fa temps. Quatre nens necessiten espai per córrer!

Busquem primer a la web de Camping Cheque, per a que surti bé de preu, no ens crida especialment l'atenció cap, però n'hi ha un parell que poden servir. Bé, el millor és mirar què es diu de la zona a acpasion.
Veig bons comentaris del càmping La Siesta de Callela de Palafrugell, o sigui que miro la seva web, i els preus, i ens surt igual que els de Camping Cheque. Perfecte! Per 21 euros tots 6, solucionat!

Divendres, doncs, recollim tots els nens, totes les bicicletes corresponents (i els cascs!), i armats de 4 cadiretes de diverses mides, carreguem "la iaia" de nens, i cap a dalt!
La idea és dormir a l'area de Sant Feliu de Guíxols, però també hi ha la possibilitat de la de Platja d'Aro, que no coneixem. És de pagament (8 euros, en teoria), però és més gran i està més a prop de Palafrugell.

Com deia, sortim amb la idea de la primera, però pel camí algú diu que volen anar a Platja d'Aro. Ens ho plantegem, i decidim que millor això.

Per tant, tirem fins a Platja d'Aro, i seguim les indicacions (quan n'hi ha, que no és a totes les cruïlles!). La trobem fàcilment, i busquem el lloc que més ens agrada per instal·lar-nos.

Els nens surten de seguida a jugar fora:






I jo vaig a pagar els 8 euros i a veure les instal·lacions, que estan a la entrada:


La maquineta per pagar. Sembla apagada, però tocant qualsevol botó, es desperta i demana els 8 euros. 
Només agafa monedes, o sigui que aneu preparats per si funciona.




Intento posar calers, però la primera moneda s'encalla. Abans de continuar, truco als telèfons que hi ha indicats, de l'Oficina de Turisme (que no contesta), i de la policia local, on em diuen que saben que no funciona bé, i em confirmen que no cal pagar. 
Recupero doncs com puc la moneda que havia posat, i acabo el volt per l'àrea. 

Sense la samarreta del Barça i una pilota, no seria en Marc :-D




A sopar!!



Mooolts nens a taula :-D



Preparant el segon plat:



Surto a llençar escombraries, i em trobo el de una autocaravana amb adhesiu d'ACPasion, una que porta uns adhesiuis d'uns rens. Xerrem una estona, i torno "cap a casa". 


I a dormir!


Pel matí, encara dormint, els dos petits:



I allà al fons a la dreta, n'hi ha dues més, les de 8 anys: 




Vinga, a agafar forces, que ens espera un dia de piscines i corregudes i bicicletes pel càmping!




Arribem al càmping, molt fàcil de trobar, i ens fan aparcar fora, davant de l'entrada. 
Fem tots els tràmits i paguem, ens informen molt amablement de com funciona i on està tot, i ens acompanyen a la zona que hem escollit. Hi havia opció "prop de la piscina xula" (la normaleta no està oberta), i "prop de la zona de jocs infantils". Escollim la primera opció, que a més està prop de la sortida a peu cap al poble. La zona es diu "Tres Pins", i s'hi està perfecte, a més, com que és al final, no hi passa ningú. 

La parcel·la és plana, grandeta, i té molta ombra. Tot perfecte. 

La noia que ens acompanya ens obre l'armariet per connectar el cable de 220V, caldrà avisar un vigilant per desconnectar quan marxem doncs queda tancat amb clau (per seguretat dels nens, diuen).




Banaydors, i cap a l'aigua falta gent! 


Aquí, tres dels quatre seguint, com aneguets, la Gemma :-D



L'anegueta que faltava, de vermell: 



A posar cremeta pel sol i repartir ulleres:




Vista de la piscina, amb els tobogans, i la piscineta petita en mig de la gran, elevada, amb un pont per arribar-hi. Allà al fons, a punt de llençar-se pel tobogan, amb la Gemma de vigilant (jo ja he fet de vigilant una estona, però com que l'aigua freda no em va, ella ho fa millor :-) )




Jo tinc altra feina, ara: vigilar no deshidratar-me :-Þ





Després de dinar, hi ha activitats pels nens (abans crec que també, però havent-hi la piscina...). 

Després de fer coses amb fang, que afortunadament hem aconseguit no endur-nos a casa, a la zona de jocs





I després hi ha castell inflable!

Ben organitzat: primer els molt petits, després els petits, i després els grans.








Segueixen havent coses, però volem fer una volta pel poble, o sigui que anem cap allà.

De l'auto al poble hi ha deu minuts, de seguida arribem a una geladeria, i aprofitem l'ocasió.

Un cop arribem a baix, ens trobem amb dues famílies més de l'escola, amb nenes de la classe de la Judit. Xerrem una estona, i els nens (i la Gemma), decideixen escalar les roques (bé, la Gemma decideix controlar-los).




Finalment, aconseguim fer-los tornar cap al càmping, i sopar.

Després de sopar fora, sota el tendal (cal que hi posi un llum, s'hi està massa fosc...), ja ho deixo tot recollit per no poder sortir ràpid pel matí (bicis darrera, taula de càmping i una bici al maleter, tendal recollit...


Pel matí, després d'esmorzar, anem per feina, i cap al punt de trobada, que és a un parell de kilòmetres. Som els qui han dormit més a prop, però no som els primers (ni els últims). 

No ve molta gent, en sortir de Sant Cugat aquell matí, es veu que plovia força, i alguns es deuen haver tirat enrere. A Palafrugell, però, el cel està tapat (perfecte per caminar sense torrar-se), però no plou. 
Agafem impermeables igualment, però. 





I tothom cap a la Platja de Castell! (teniu la ruta a Wikiloc)




Tenim fins i tot representació de mestres: la Mila, la MariLuz, i al fons a l'esquerra, de vermell i amb barret, en Raül:  





La mare ànec i els aneguets, encara que avui no hi hagi aigua :-D





Ja arribem!!!





Només el Raül, i un altre pare, i alguns dels nens, es banyen.




Aquí es pot veure que la Judit se sembla més a la seva mare que a mi... el Marc ja tira una mica més cap a la meva banda, fugint de l'aigua freda :-D



A la sorra s'està millor, oi? 




Doncs sí... però encara s'està millor fora de la sorra :-D



Dinem a les roques del fons, per intentar menjar sense sorra. 

Tornem al millor lloc de la platja, per fer el cafetó i acabar de discutir la jugada. 



I arriba l'hora de tornar, que és tard i vol ploure (i mai millor dit!)




La tornada és més complicada, amb els nens cansats de l'anada, i sobre tot, de la platja. Hi ha més queixes, però aguanten com uns campions.

Ja arribem!



Quasi bé a punt de marxa!



Mentre xerrem i comentem el dia, comença a ploure, ara ja de veritat (encara que no gaire fort). 
Hem tingut un temps perfecte, sense calorada, i sense pluja, fins ara, o sigui que no es pot demanar més! 


Comiat final, i cap als cotxes/autocaravana, per anar tranquil·lament cap a casa, amb clapada inclosa (menys el conductor, és clar!)



 i tancar un cap de setmana rodó. 

El millor: que els nanos, cada cop que els preguntem com s'ho han passat a la sortida, sempre contesten que super-bé i que els agrada molt sortir amb l'auto. 

A pensar en la següent, doncs!


Totals: 22 sortides i 9177 kms fets, a una mitjana de 2.13 sortides i 888 km al mes, i 49 nits passades a la nostra segona caseta :-)